Ana SayfaGüncelÇorlu tren katliamının üzerinden 2 yıl geçti

Çorlu tren katliamının üzerinden 2 yıl geçti

HABER MERKEZİ – Bugün, 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu’daki tren katliamının ikinci yıl dönümü. Yaşamını yitirenlerin yakınları tarafından düzenlenen anmada konuşan Zehra Bilgin, “Kendilerini aklama çabaları içindeler ama aklayamayacaklar” dedi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi yakınlarında, 8 Temmuz 2018’de Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonunun raylardan çıkıp devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmesinin üzerinden 2 yıl geçti.

Katliama ilişkin açılan dava hala sürerken, yaşamını yitirenlerin aileleri de katliama neden olan ihmallerin gün yüzüne çıkması için iki yıldır “Adalet Nöbeti”nde.

Ailelerin talebi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) üst düzey yöneticilerinin de dava kapsamında yargılanması.

Davada ise TCDD’nin dört çalışanı “Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin avukatlarından Can Atalay, katliamın “sistematik ihmaller ve özelleştirme politikaların sonucu” yaşandığını söyledi.

Atalay, “Sorumlulukları dosya kapsamında da açık olan TCDD üst düzey yöneticileri halen sanık değil. Bunun da hukuken, ahlaken ve vicdanen kabul edilemez olduğu açıktır” dedi.

‘Bize bunun hesabını vermek zorundalar’

Öte yandan katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları ve çok sayıda kişi Uzunköprü Tren İstasyonu’nda anma düzenledi.

“Adalet rayların altında kalmasın unutmayacağız” pankartı açılan anmada söz alan katliamda kızını, iki kardeşini ve yeğenini yitiren Zehra Bilgin, TCDD’ye tepki gösterdi.

İki yıldır adaleti bulamadıklarını belirten Bilgin, “Kendilerini aklama çabaları içindeler ama aklayamayacaklar” dedi.

“Birbirimize o kadar sarıldık ki biz, onları kendilerini aklamalarına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliği haykırdığımız sürece, elbet adalet bir gün yerini bulacak. 2 yıldır söylemekten utanıyorum. Bakan ise bakan, TCDD, siyasetçiler, bürokratlar kimse bunun hesabını bize vermek zorunda. Bugün bizi duymuyorlar, görmüyorlar.
Sizden tek ricam bugün TCDD’nin sayfasına girin. Bir taziye mesajı koyabiliyorlar mı? Onlar ceplerinin dolduğuna bakıyorlar. Onların umurunda değil, Bihter ölmüş, Arda, Gülce, Mavi Nur, Beren ölmüş. TCDD katildir. İhmal cinayettir. Herkes ihmali görüyor. Kendilerini aklayamayacaklar. Peşini bırakmayacağız.”

Aileler, yapılan konuşmaların ardından tren istasyonuna yürüyerek, raylara siyah çelenk bıraktı. Burada da kısa bir konuşma yapan Bilgin, “Her yaptığımız etkinlikte insandan çok polis, jandarma yanımızda. Benim canımı almadan önce emniyeti yapacaktınız ki bugün canlarımız yanmayacaktı. Okullarda olacaktı çocuklarımız. Bizim geleceğimizi çaldınız” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK-AR raporu yayınlandı: Covid-19 işçileri nasıl etkiledi?
Sonraki Haber
LC Waikiki’den homofobik karar: LGBTİ'leri andıran renkler kullanmayın