Ana SayfaDünyaCovid-19: Dünya çapında 10 milyona yakın hasta iyileşti

Covid-19: Dünya çapında 10 milyona yakın hasta iyileşti

HABER MERKEZİ – Corona virüsünde dünya çapında vaka sayısı 15 milyon 650 bini geçti. 636 binden fazla insan yaşamını yitirirken, virüsün bulaştığı hastalardan 9 milyon 500 bini ise sağlığına kavuştu. “Normalleşme”nin ardından yükselişe geçen vaka sayılarının yavaş yavaş düşürülebildiği Türkiye’de ise camiye dönüştürülen Ayasofya’da kılınacak namaz ile yaklaşan Kurban Bayramı tedirginlik yaratıyor. Gelişmeler sayfamızda.

 


Urfa’da Covid-19 nedeniyle 205 ev karantinaya alındı

Urfa’da  İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla Covid-19 nedeniyle 205 ev karantinaya alındı.

Kurulun aldığı yeni kararda, Birecik ilçesinde 20, Ceylanpınar ilçesinde 21, Eyyübiye ilçesinde 12, Haliliye ilçesinde 37, Hilvan ilçesinde 1, Karaköprü ilçesinde 78, Siverek ilçesinde yedi, Suruç ilçesinde 11 ve Viranşehir ilçesinde 18 olmak üzere toplam 205 farklı adreste karantina tedbiri uygulanmasına karar verildi.

Yine kurul kararıyla Birecik ilçesinde 29, Ceylanpınar ilçesinde 8, Eyyübiye ilçesinde 16, Haliliye ilçesinde 18, Harran ilçesinde iki, Karaköprü ilçesinde 13, Siverek ilçesinde altı, Suruç ilçesinde altı ve Viranşehir ilçesinde 22 olmak üzere toplam 120 farklı adresteki karantina uygulaması ise sona erdirildi.

Kararda ayrıca lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi ve dernek lokali gibi işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılmasına, belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmelerine karar verildi.


Rusya: Türkiye ile karşılıklı uçuşlar 1 Ağustos’ta başlayacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rusya devlet kanalı Rossiya 24’e açıklamalar yaptı.

Covid-19 nedeniyle ertelenen uçuşların Britanya ve Tanzanya ile başlayacağını anlatan Golikova, “Bugün sadece üç ülkeden bahsedebiliyoruz. Neden bu ülkeler? Çünkü uçuşların başlamasıyla Rusya’da yeni Covid-19 vakalarına neden olmaması için çok dikkatliyiz” dedi.

Golikova, Türkiye ile de karşılıklı uçuşların 1 Ağustos’ta başlayacağını belirterek, “Rusya’dan uçuşlar 1 Ağustos itibariyle İstanbul ve Ankara’ya, 10 Ağustos itibariyle Antalya, Dalaman ve Bodrum’a yapılmaya başlayacak” diye konuştu.

Rusya’dan ilk uluslararası uçuşların Moskova, St. Petersburg ve Rostov’dan başlaması bekleniyor.

Türkiye, geçen yıl ağırladığı yaklaşık 7 milyon Rusyalı turistle, Rusya vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.


Fransa 16 ülkeden gelecek yolculara Covid-19 testini zorunlu kıldı, listede Türkiye de var

Fransa 1 Ağustos’tan itibaren Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 16 ülkeden gelecek yolculara havalimanlarında Covid-19 testini zorunlu kıldı.

Başbakan Jean Castex yaptığı açıklamada, salgının hızla yayıldığı 16 ülkeden Fransa’ya gelecek yolcuların havalimanlarında Covid-19 testi yapmasının zorunlu hale geldiğini belirtti.

Yolcuların Fransa’ya gelmeden en fazla 72 saat içerisinde test yaptırmaları veya havalimanlarında teste tabi tutulmaları gerektiğini ifade eden Castex, testin Fransa’daki havalimanında yapılması durumunda sonuçların 24 saat içerisinde ilgili kişiye telefon veya elektronik posta yoluyla bildirileceğini, testi pozitif çıkan kişilerin ise karantina altında tutulmalarının zorunlu olacağını söyledi.

Castex, bu uygulamanın 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

16 ülke şöyle: ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Panama, Güney Afrika, Kuveyt, Katar, İsrail, Brezilya, Peru, Sırbistan, Cezayir, Türkiye, Madagaskar, Hindistan ve Umman.

Fransa’da salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 182, vaka sayısı ise 210 bin 972.


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 17 kişi hayatını kaybetti, 937 yeni vaka tespit edildi 

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaştı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • 937 vaka tespit edildi
  • 17 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 9 kişi hastalığı attı
  • 42 bin 986 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 224 bin 252
  • Toplam can kaybı sayısı 5 bin 580
  • Toplam iyileşen sayısı 207 bin 374
  • Toplam test sayısı 4 milyon 489 bin 360


Hindistan’da son 24 saatte vaka artışında rekor

Hindistan’da son 24 saatte 49 bin 310 vak’a tespit edildi. Bu ülkede şimdiye kadar 24 saat içinde kaydedilmiş en yükse vaka sayısı anlamına geliyor.

Bununla birlikte toplam vaka sayısı 1 milyon 287 bin 945’e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte 740 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiği, toplam can kaybı sayısının da 30 bin 601’e ulaştığı aktarıldı.


Koca, ‘rastgele test’ sonuçlarını açıkladı: Her 1000 kişiden 2,5’i pozitif

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 tarama testlerinin sonuçlarını paylaştı.

Bakan Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, testlerin rastgele yapıldığını, her 1000 kişiden 2,5’inde test sonucunun pozitif çıktığını aktardı. Koca, “Hepimizin iyiliği için dikkatli olalım. Hayat riske yenilmesin” dedi.

Sağlık Bakanı ayrıca Corona virüsünün baştan bu yana en yüksek sayılara ulaştığı İstanbul’la ilgili de bilgi verdi.


Dersim’de bir köy karantinaya alındı

Dersim’in Çemişgezek ilçesine bağlı Bozağaç köyünde iki kişide virüs tespit edilmesi üzerine, köy 14 gün süreyle karantinaya alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, karantina süresince köyde giriş çıkışların kontrollü bir şekilde sağlanacağını açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Buldan: 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' demokrasiyi yıktığı gibi çevreyi de yıktı
Sonraki Haber
S&P, Türkiye’nin kredi notunu değiştirmedi