Ana SayfaDünyaCovid-19 pandemisi: Can kayıpları 560 bini aştı, vaka sayısı artıyor

Covid-19 pandemisi: Can kayıpları 560 bini aştı, vaka sayısı artıyor

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde Covid-19 salgınında toplam vaka sayısı 12 milyon 499 bini aştı. Küresel çaptaki can kayıpları da 560 bini bulmuş durumda. 5 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye’de ise vaka sayısında artış söz konusu. Özellikle başlatılan ‘normalleşme’ süreciyle birlikte yoğun bakımdaki hasta ve enfekte olan sağlık çalışanı sayısı arttı. Salgına ilişkin günün öne çıkan gelişmeleri sayfamızda.

 


Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte bin 16 vaka tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaştı.

Bakanlığın verilerine göre son 24 saatte;

  • Bin 16 vaka tespit edildi
  • 21 kişi yaşamını yitirdi
  • Bin 334 kişi hastalığı attı
  • 48 bin 813 test yapıldı

Yine bu verilere göre;

  • Toplam vaka sayısı 211 bin 981
  • Toplam can kaybı sayısı 5 bin 344
  • Toplam iyileşen sayısı 193 bin 217
  • Toplam test sayısı 3 milyon 930 bin 223


Avustralya’nın Victoria eyaleti Başbakanı: Virüs aylarca sürecek

Avustralya’nın Victoria eyaletinin başbakanı Daniel Andrews, Corona virüsü salgının aylar boyu süreceğini belirterek, halka uyarıda bulundu.

Andrews, “Kimse evde kilitli kalmaktan hoşlanmaz. Can sıkıcı, zorlayıcı, ancak herkes üzerine düşeni yaparsa stratejimiz işe yarar” diye konuştu.

Eyalette Cuma günü en yüksek vaka sayısı tespit edildi. 216 yeni vakanın yanı sıra, 1 kişi de virüs sebebiyle hayatını kaybetti.


Emirates Hava Yolları 9 bin çalışanı işten çıkaracak

Emirates Hava Yolları, salgın nedeniyle 9 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

BBC Türkçe’nin haberine göre Emirates Başkanı Tim Clark, bu hafta 4 bin 500 pilottan 700’ününün işten çıkarılacağını açıkladı.

Kriz öncesi Emirates’in 60 bin çalışanı vardı. Clark, çalışanların 10’da birinin işine halihazırda son verildiğini açıklayarak “Bir miktar daha kesintiye gitmemiz gerekebilir, muhtemelen yüzde 15 kadar” dedi.

Böylece salgın döneminde ilk kez bir uzun mesafe hava yolu taşımacılık şirketi, kaç kişinin işten çıkarılacağını açıklamış oldu.


ABD’de salgın nedeniyle 8 bin mahkum daha serbest bırakılacak

ABD Covid-19 salgınından en çok etkilenen eyaletlerinden Kaliforniya’da, kalabalık hapishanelerde salgının yayılmasını azaltmak amacıyla 8 bin mahkum daha serbest bırakılacak.

Euronews’te yer alan habere göre Kaliforniya Cezaevi ve Rehabilitasyon Departmanı, seçilen mahkumların erken tahliyesinin Ağustos ayı sonuna kadar yapılacağını duyurdu.

Söz konusu karar, Kaliforniya’nın en eski hapishanelerinden biri olan San Quentin’deki Covid-19 vakalarındaki ciddi artış sonrası geldi.

San Quentin Cezaevi bu hafta, toplam mahkum nüfusu yaklaşık 113 bin olan eyaletteki hapishanelerdeki virüs vakalarının yarısını oluşturdu.

Serbest bırakılacak mahkumlara tahliye edildikten sonraki bir hafta içinde Covid-19 testi yapılacak.

Cezaevi personeli ve mahkumların sağlık ve güvenliğini sağlamak için pandeminin başlangıcından bu yana 10 bin mahkum serbest bırakılmıştı.


DSÖ, salgının kaynağını araştırmak için Çin’e heyet yolladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 salgının kaynağını araştırmak için ülkeye bir hayvan sağlığı uzmanı ve bir salgın bilimciden oluşan ekip gönderdi.

Ekip, soruşturmayı Çinli bilim insanları ile birlikte soruşturmayı yürütecekler.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, uzmanların ön araştırma ekibi olduklarını söyledi.

Harris, ekibin izlenecek yolu ve kapsamını belirleyeceğini, ilerleyen günlerde soruşturmayı yürütecek ekibin de belirleneceğini dile getirdi.

Ancak uzmanlar salgının başlamasının ardından vahşi hayvan pazarlarının kapatılması nedeni ile kesin sonuçlara ulaşmanın zor olacağını açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tepkiler üzerine: Dersim’deki dağ keçilerini avlama ihalesi iptal edildi
Sonraki Haber
Hippo'dan “Olağanüstü Özgürlük Makineleri”