Ana SayfaGüncelCumartesi Anneleri’nin 800’üncü eylemine polis engeli

Cumartesi Anneleri’nin 800’üncü eylemine polis engeli

HABER MERKEZİ – Cumartesi Anneleri’nin, eylemlerinin 800. haftasında Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedikleri açıklama bir kez daha polislerce engellendi. Gözaltına alınan Maside Ocak, Hasan Karakoç ve Yaşar Aktaş serbest bırakıldı.

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle eylemlerini sürdüren Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın mücadelesinin bugün 800. haftası.

27 Mayıs 1995’ten beri “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” diyerek her Cumartesi günü oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftadan bu yana Galatasaray Meydanı’nda oturmaları engelleniyor.

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 800. haftasında yeniden Galatasaray Meydanı’na gitmek istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da aralarında bulunduğu grup, açıklama için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde bir araya geldi.

Buradan yapılmak istenen yürüyüş, polis tarafından engellendi.

Bunun üzerine ailelerden birkaç kişi karanfil bırakmak üzerine Galatasaray Meydanı’na gitti.

Burada ailelere müdahale eden polis, Cumartesi İnsanları’ndan Maside Ocak, Hasan Karakoç ve Yaşar Aktaş’ı gözaltına aldı.

Ayrıca polisler bu esnada gazetecilerin görüntü almasını da engelledi.

Ardından Hasan Ocak’ın ağabeyleri Hüseyin Ocak, Ali Ocak ile İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, kısa bir açıklama yaptı.

Ocak ailesi, gözaltında kayıplara karşı mücadelede simgeleşen Galatasaray Meydanı’nda 800. hafta eylemini yapmak için İçişleri Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı’yla görüşme yaptıklarını söyledi.

Yapılan görüşmede, ailelerin alana girmesine ve çiçek bırakmasına izin verileceğinin kendilerine iletildiğini söyleyen Yoleri de buna rağmen polislerin çiçek bırakmaya izin vermediğini kaydetti.

Gözaltına alınan üç isim ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.


Bu haberi ETHA ve MA’dan derledik.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da üzerine kepçe düşen işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Cezaevleri için kampanya: Görüş yasakları kalksın, faaliyetler normale dönsün