Ana SayfaEğitimDersim’de Doku’nun bulunmasını isteyen beş öğrenci yurttan atıldı

Dersim’de Doku’nun bulunmasını isteyen beş öğrenci yurttan atıldı

HABER MERKEZİ – Dersim’de 179 gündür kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun bulunması için düzenlenen eylemlere katılan beş üniversite öğrencisi, kaldıkları yurttan polisin talebiyle atıldı.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp. Yani Doku’dan 179 gündür haber alınamıyor.

Doku’nun bulunması amacıyla Ocak ayında yapılan eyleme katılan Munzur Üniversitesi’nde okuyan beş öğrencinin ise kaldıkları yurttan atıldığı öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre eyleme katılan öğrencilerin isimlerinin Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Tunceli Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü’ne bildirildiği ve öğrencilerin yurtla ilişkilerinin kesilmesinin istendiği belirtildi.

Yurt Müdürlüğü’nden öğrencilerin yurttan atıldığını bildiren tebligatta ise şu ifadelere yer verildi: “12-14 Ocak’ta iç ve dış nizamiyede eyleme katıldığınız, yurt bina ve eşyalarına zarar verdiğiniz, yurtta huzuru bozulduğu ve idarenin çalışmasını güçleştirdiğiniz tespit edilmiştir. Bu nedenle Yurt idare ve işletme yönetmeliği Kanama cezası ile yurttan süresiz çıkarma cezası ile tecziye edildiniz.”

Burs da kesildi

Yurttan atılan beş öğrenciden dördü okudukları bölümlerden mezun olurken, soruşturmanın Haziran ayı başında tamamlamasıyla beş öğrencinin bursu da kesildi.

Yurttan atılan Munzur Üniversitesi öğrencisi Hivda Tekkaynar, Gülistan Doku’nun bulunması için yaptıkları eylem nedeniyle yurttan atıldıklarını ifade ederek, başlatılan soruşturma sonuçlanmadan dört kişinin mezun olduğunu söyledi.

Haklarında başlatılan soruşturmada, “Gülistan Doku’nun bulunması eyleminin kendilerinin başlatıldığı” yönünde isnatlarda bulunulduğunu dile getiren Tekkaynar, şöyle konuştu:

“Fakat eylemi biz başlatmadığımızı, zaten Gülistan için bir eylemin olduğunu ve biz de katıldığımızı söyledik. Bize ‘Sizlik bir sıkıntı yok, en fazla uzaklaştırma alırsınız’ dediler. Okulların kapanmasıyla birlikte yurttan atılan birçok arkadaşımız mezun olduğu için çıkışlarını vermişlerdi. Bir arkadaşımız da uzaklaştırma almıştı.
“Hem evime kağıt göndererek hem de arayıp yurtla ilişkimin kesildiğini söylediler. Şu an kalacak yerim yok. Zaten kirada yaşayan öğrencileri ev sahipleri, çıkartmak istiyor. Dersim’de evler pahalı, bursum da kesildi. Ne yapacağımı bilmiyorum.”

Tekkaynar, Doku’nun akıbetini sormaya devam edeceklerini de vurguladı.


Gülistan Doku soruşturması: Köprüdeki görüntülerle dosya çözülecek




Önceki Haber
İran'da bir klinikte patlama: En az 19 kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Göl Kraliçesi’ne odaklanan “Cursed”den fragman