Ana SayfaToplumsal CinsiyetDersim’de kadınlara hakaret eden üç polis ile bir imam açığa alındı

Dersim’de kadınlara hakaret eden üç polis ile bir imam açığa alındı

HABER MERKEZİ – Dersim’de kadınlara hakaret ettiklerine dair görüntüleri sosyal medyada paylaşılan üç polis ve bir imam açığa alındı.

Dersim’in Nazımiye ilçesinin eski kaymakamı C.K.K.’nin üç koruma polisi ile ilçede görev yapan imam A.Y., çektikleri bir videoda kadınlara yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandı.

Görüntüler, A. isimli koruma polisinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Birkaç ay önce çekilen videoda, A. isimli koruma polisinin masadakilere, “Türkiye’nin en çirkin kadınları nerededir” diye sorduğu, masadakilerin ise, “Ben Nazımiye’de güzel kadın görmedim”, “Muş” ve “Ardahan” şeklinde yanıtladıkları görüntülere yansıdı.

Ardından A. isimli polis ise, yansıyan görüntülerde “Ben de Nazımiye diyorum. Gerçekten, kadınların erkeklere benzediği tek ilçe burasıdır” diyor.

Görüntülere sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, dört kişinin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Nazımiye ilçemizde görev yapan kamu görevlilerince çekildiği tespit edilen, bazı sosyal medya ortamlarında paylaşılan ve vatandaşlarımızı rencide edici nitelikte söz ve davranışlar içeren videoyu, çeken ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturma Valiliğimizce başlatılmış ve ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma işlemi yapılmıştır. Konunun hassasiyetle takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun bilgisine sunulur.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mültecilerin cansız bedenleri Van Gölü’nden çıkarılıyor: Can kaybı 40'a yükseldi
Sonraki Haber
Loç Vadisi'ne yapılmak istenen HES projesine Danıştay’dan ret