Ana SayfaGüncelDink Cinayeti Davası: MİT görevlilerinin dinlenmesi talebi yine reddedildi

Dink Cinayeti Davası: MİT görevlilerinin dinlenmesi talebi yine reddedildi

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti kapsamında yeniden görülmeye başlanan davada Dink ile 2004 yılında İstanbul Valiliği’nde görüşen MİT görevlilerinin dinlenmesi talebini yine reddedildi. Davanın bir sonraki duruşması 16 Eylül’de.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti kapsamında yeniden görülmeye başlanan davanın 109. celsesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Celsede bugün önce tanıklar,  ardından da avukatların talepleri dinlendi.

Dink ailesi avukatı Hakan Bakırcıoğlu, Hrant Dink ile 2004 yılında İstanbul Valiliği’nde görüşen MİT görevlilerinin dinlenmesi talebini yineledi ve mahkemenin celsenin ilk gününde verdiği “Görüşmeye katılan MİT görevlilerinin dinlenmesine gerek yoktur” kararının hatalı olduğunu söyledi.

Bakırcıoğlu, MİT görevlilerinin dinlenmesinin davanın seyri açısından önemli olduğunu vurguladı.

Tahliyelerini istediler

Avukatların taleplerinin ardından tutuklu sanıklar taleplerini sundu.

Sanık Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün 48 aydır tutuklu olduğunu, alacağı cezanın üzerinde hapis yattığını, aleyhindeki suçlamaların temelsiz olduğunu, kaçma şüphesinin bulunmadığını belirterek tahliye talep etti.

Ogün Samast’ın Türkiye bayrağı önündeki görüntülerinin çekilmesi için Fox TV-TGRT tarafından görevli olarak Samsun’a gittiğini, görüntüleri birçok kanalın da yayınladığını ifade eden Gün, görüntülerin Ergenekon operasyonları için jandarma aleyhinde algı oluşturmak üzere yayınlandığı yönündeki suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya katılmayan tutuklu sanıklardan Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer da avukatları aracılığıyla tahliye taleplerini ilettiler.

Tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Muharrem Demirkale ve Ercan Gün’ün tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, 2004 yılındaki görüşmeye katılan MİT görevlilerinin tanık olarak dinlenmesine gerek olmadığı yönündeki kararının yineledi.

MİT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Köksoy’un MİT’in izin vermesi halinde tanık olarak dinlenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 16 Eylül’e erteledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul, İzmir ve Kars belediyeleri duyurdu: Havai fişek kullanmayacağız
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisi: Vakalar 12 milyonu, can kaybı 550 bini aştı