Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da ‘Demokrasi Buluşmaları’: Savaş politikalarına karşı barış için buradayız

Diyarbakır’da ‘Demokrasi Buluşmaları’: Savaş politikalarına karşı barış için buradayız

HABER MERKEZİ – HDP’nin başlattığı ‘Demokrasi Buluşmaları’ devam ediyor. Diyarbakır’daki buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “Diyarbakır’da savaş politikalarına hep birlikte karşı çıkmak, barış ve çözüm taleplerimizi hep birlikte dile getirmek üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ‘Demokratik Mücadele Programı’ kapsamında başlattığı “Demokrasi Buluşmaları”nın ayağı bu kez Diyarbakır oldu.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Ofis semtimde bulunan bir parkta bir buluşma gerçekleştirildi.

Buluşmaya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Eşbaşkanı Pervin Buldan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Kürt partileri temsilcileri ve partililer katıldı.

“Ortak geleceği hep birlikte inşa etmek için mücadele ediyoruz”

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Diyarbakır’da savaş politikalarına hep birlikte karşı çıkmak, barış ve çözüm taleplerimizi hep birlikte dile getirmek üzere toplanmış bulunmaktayız” dedi.

“1 Haziran’da açıkladığımız demokratik tutum belgemizle, demokratik mücadele programımızı başlattık” diyen Buldan, Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya darbeye karşı demokrasi yürüyüşünü tamamladıklarını vurguladı.

Yürüttükleri demokratik mücadele programının sadece iktidarın politikalarına itirazla sınırlı olmadığına dikkat çeken Buldan, “Gerçek bir demokrasiyi ve ortak geleceği hep birlikte inşa etmek için mücadele ediyoruz” dedi ve ekledi:

“İktidarın politikalarından rahatsız olan, demokrasi ve adaletten yana olan herkesle ortak mücadelede buluşmayı hedefliyoruz.Kamuoyu ve halkımızın da ilgiyle izlediği üzere, darbeye karşı demokrasi yürüyüşümüzün iktidarın kuşatması altında nefes almaya ve çıkış yolu arama oldu.
“Sadece topluma nefes aldırmayla sınırlı olmayan, ses olan, değişimin öncülüğünü başlatan umut ve heyecanı büyüten bir yerden başlattık. Demokrasi, özgürlük, adalet daha fazla konuşulmaya, talepler daha yüksel bir sesle dile getirilmeye başlandı. Bu mücadeleyi daha fazla büyütme zamanıdır. Herkese yönelen iktidar baskısı ve savaş politikaları karşısında omuza karşı durmak zorundayız.”

Meclis’te 7 Temmuz’da yaptıkları açıklamayla “Demokratik Mücadele Programı”nın ikinci aşamasını başlattıklarını hatırlatan Buldan, “Türkiye’nin demokratik vicdanı olan tüm kesimlerle demokratik buluşmaları gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Barış ortamını hep birlikte yaratalım”

Diyarbakır’da olma nedenlerine bir kez daha vurgu yapan Buldan, “İktidarın savaş politikalarına hep birlikte karşı çıkmak, savaşa karşı durmak ve hep birlikte barışı haykırmaktır. Kürt sorunu Türkiye’nin en önemli sorunu olarak karşımızda durmaktadır” diye açıkladı.

Kürt sorununun çözülmeden, demokrasi, adalet ve özgürlükler sorununun da çözülmeyeceğini vurgulayan Buldan, “Yıllardır tüm bu sorunları demokratik temelde çözmek için yaşamın her alanında halkımızla birlikte büyük bir mücadele yürütmekteyiz” dedi.

Buldan konuşmasının sonunda “Barış ortamını hep birlikte yaratalım, barış içinde eşit ve özgür geleceği hep birlikte kuralım. Barış politikalarını yaşamın her alanında daha fazla büyütelim” diyerek bitirdi.


Haberi Mezopotamya Ajansı‘ndan derledik.



Önceki Haber
Erdoğan: Yurtdışından gelen tepkilerin hiçbirisi bizi bağlamaz
Sonraki Haber
Gazeteci Ayşe Güney serbest