Ana SayfaToplumsal CinsiyetDiyarbakır’da gözaltına alınan kadınlardan 23’ü serbest, beşine tutuklama

Diyarbakır’da gözaltına alınan kadınlardan 23’ü serbest, beşine tutuklama

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan kadınlardan 23’ü serbest bırakılırken, beşi ise tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, 14 Temmuz’da kentin merkez ilçelerinde çok sayıda eve polislerce baskınlar düzenlenmiş, 28 kadın gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamın 70 yaşındaki Hayriye Türkekul 15 Temmuz’da, 57 yaşındaki Aklime Hanas, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Gülşen Güneş ve Zeynep Suncak ise 16 Temmuz’da adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı.

Savcılık işlemleri ardından bugün Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Jinnews editörü Ayşe Güney, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Bağlar Belediyesi meclis üyeleri Panayır Çelik ve Halime Bayram, Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi Ronda Bat, HDP Yenişehir eski İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Rozerin Çatak, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Besile Narîn, Büro Emekçileri Sendikası (BES) eski yöneticileri Dilan Yakut ve Güneş Özel ile TJA aktivistleri Zekiye Güler, Emine Kaya, Selma Metin, Ruken Şehir, Şükran Tamir, Gülseren Akkum, Têkoşîn Teki ile Hatice Şen serbest bırakıldı.

Beş isim tutuklandı

Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen, TJA aktivistleri Hasret Alp, Figen Ekti, Bahar Akyapı, HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran ise  “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Ayrıca adli kontrol tedbiri ile serbest bırakılan TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Adliyesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadesine başvurulacağı bildirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dersim'de cinsel istismarlara karşı yürüyüşe polis müdahalesi: Üç gözaltı
Sonraki Haber
AYM, CHP'nin 'infaz yasası' başvurusunu reddetti