Ana SayfaToplumsal CinsiyetDiyarbakır’da kadınlara operasyon: Bir kişi serbest, bir yeni gözaltı

Diyarbakır’da kadınlara operasyon: Bir kişi serbest, bir yeni gözaltı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan aralarında TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan ve gazeteci Ayşe Güney’in de bulunduğu 23 kadından 70 yaşındaki Hayriye Demir, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Bugün soruşturma kapsamında emniyete ifade vermeye giden Aklime Hanas ise gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, dün kentin merkez ilçelerinde çok sayıda eve polislerce baskınlar düzenlenmiş, 23 kadın gözaltına alınmıştı.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve JinNews editörü Ayşe Güney ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da aralarında bulunduğu 23 isimden 70 yaşındaki Hayriye Demir, bugün adliyeye sevk edildi.

Yürümekte zorlanan ve bastonla adliye getirilen Demir, savcılık tarafından serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimlik, yurt dışı yasağıyla Demir’in serbest bırakılmasına karar verdi.

İfadeye çağrılan Aklime Hanas gözaltına alındı

Aynı soruşturma kapsamında 57 yaşındaki Aklime Hanas da ifadesi alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı.

Birçok sağlık sorunu bulunan 57 yaşındaki Hanas, ifadeye çağrılması üzerine avukatıyla birlikte gittiği Diyarbakır Emniyet Müdürülüğü TEM Şube’de gözaltına alındı.

Soruşturmada gizlilik kararı olduğu için Hanas’ın gözaltına alınma gerekçesine dair avukatına bilgi verilmediği belirtildi.

Gözaltındaki kadınlar

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan kadınların isimleri şöyle:

Gazeteci Ayşe Güney, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Bağlar Belediyesi meclis üyeleri Panayır Çelik ve Halime Bayram, Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Gülşen Güneş ve Ronda Bat, eski HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Rozerin Çatak, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Besile Narin, HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız, Büro Emekçileri Sendikası’nın (BES) eski yöneticileri Dilan Yakut ve Güneş Özel, TJA aktivistleri Zekiye Güler, Figen Ekti, Emine Kaya, Zeynep Suncak, Selma Metin, Ruken Şehir, Hasret Alp, Şükran Tamir ile Aklime Hanas.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kastamonu'da iş cinayeti: Platformun altında kalan işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Adalet Ağaoğlu uğurlandı