Ana SayfaEğitimEğitim Sen: Dezenfektan üretilen meslek lisesindeki patlamada yaralanan öğretmen Şahin hayatını kaybetti

Eğitim Sen: Dezenfektan üretilen meslek lisesindeki patlamada yaralanan öğretmen Şahin hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Eğitim Sen, Mersin’de geçtiğimiz günlerde bir okulun kimya bölümünde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan öğretmenlerden Ramazan Şahin’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Eğitim Sen, üyeleri de olan Şahin’in ölümüne neden olan patlamanın takipçisi olacaklarını belirtti.

4 Temmuz’da Mersin’in Toroslar İlçesi’ndeki Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde dezenfektan üretim atölyesinde patlama meydana gelmişti.

Patlamada Ramazan Şahin ve Hasan Satırlı adlı öğretmenler yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Ağır yaralı Şahin, Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınmıştı.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ahmet Karagöz, patlamada yaralanan öğretmenlerden Ramazan Şahin’in tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sendikalarının da üyesi olan Şahin’in yaşamını yitirmesi dolaysıyla baş sağlığı dileklerinde bulunan Karagöz, “Üyemiz Ramazan Şahin’in ölümüne, bir öğretmenin de yaralanmasına neden olan bu olayın takipçisi olacağımızın ve patlamanın bütün yönleri ile aydınlatılması, sorumluluğu olanların açığa çıkarılması için mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Karagöz ayrıca, Şahin’in cenazesinin yapılacak otopsiden sonra, Adana Kozan Yolu Buruklu Köyü Mezarlığı’nda toprağa verileceğini bilgisini de verdi.

Patlamada yaralanan diğer öğretmen Hasan Satırlı’nın durumununsa iyiye gittiği belirtildi.

Bu arada patlamanın meydana geldiği okulu Mersin Valisi Ali İhsan Su Nisan ayında ziyaret etmiş ve bilgi almıştı. Valiliğin verdiği bilgiye göre okulda günde 5 bin litre dezenfektan üretiliyordu.


Karınca, Amerika’nın Sesi, Cumhuriyet



Önceki Haber
Kaybedilişinin 29'uncu yıldönümü: Vedat Aydın mezarı başında anıldı
Sonraki Haber
Küresel 'Corona' vakalarında artış sürüyor