Ana SayfaGüncelEmniyet, Hatay Barosu Başkanı’nın gözaltına alınmasını savundu

Emniyet, Hatay Barosu Başkanı’nın gözaltına alınmasını savundu

HABER MERKEZİ – Emniyet Genel Müdürlüğü, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in gözaltına alınmasının mevzuata uygun olduğunu öne sürerek, Dönmez’e ‘direnme’ suçundan adli işlem yapıldığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in gözaltına alınmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasının “mevzuata, terbiye ve nezaket kurallarına uygun” olduğunu savunan Emniyet, şu açıklamada bulundu:

Polislerimizin ısrarla kişiden kimliğini ibraz etmesini istedikleri, ancak tüm ısrarlara rağmen kişinin kimliğini ibraz etmediği ve kimliği hakkında bilgi vermediği görülmektedir.

Olay yerinde ve sağlık kontrolü esnasında görevli Polislerimizi tehdit eden ve görevlerini yapmasını engelleyen Ekrem Dönmez ile görevlilerimizin karşılıklı olarak birbirlerinden şikayetçi olmaları üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli işlem başlatılmış olup adı geçen hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 265. Maddesince Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla direnme suçundan adli işlem yapılmıştır.

Öte yandan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Baro Başkanı Dönmez, bugün yaptığı açıklamada kendisini gözaltına alan polisler hakkında şikayetçi olduğunu duyurdu.

Dönmez ayrıca, Hatay İl Emniyet Müdürü’nün de görevden alınmasını talep etti.

Türkiye Barolar Birliği, Ekrem Dönmez’in ailesiyle yemek yediği sırada polisler tarafından kimlik göstermediği için gözaltına alınmasını kınamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Cezaevinde kalamazlar' raporuna rağmen: Timtik ve Ünsal'a tahliye yok
Sonraki Haber
Cinsel saldırı faili serbest bırakıldı; polis, kadına "Gecenin o vakti dışarı çıkmasaydın" dedi