Ana SayfaGüncelErdoğan, YAŞ kararlarını onayladı

Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı

HABER MERKEZİ – Yüksek Askeri Şura Toplantısı yaklaşık olarak 45 dakika sürdü. Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onayladı. Buna göre, 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay, general ve amiralliğe yükseltildi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen ve saat 12.15’te başlayan YAŞ Toplantısı, saat 13.00 sularında sona erdi. Böylelikle toplantı, yaklaşık 45 dakika sürmüş oldu.

Toplantıda alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Buna göre, 30 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere, 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi.

Ayrıca, 35 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 294 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatılırken, 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla emekliye sevk edildi.

YAŞ kararlarına göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Korgeneral Metin Gürek orgeneralliğe, Tümgeneral Veli Tarakçı korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Koramiral Ercüment Tatlıoğlu oramiralliğe, Tümamiral Aydın Şirin koramiralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğgeneraller Tevfik Algan, Halil Soysal, İdris Öztekin, Davut Ala ve Sıtkı Varlı tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan tuğamiraller Ayhan Gedik ve Mustafa Kaya tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Tuğgeneraller Yaşar Kadıoğlu ve Hüseyin Duman tümgeneralliğe terfi ettirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nedeni olası deprem: İstanbul'daki tüm binalar 3 yılda tek tek incelenecek
Sonraki Haber
Boşandığı kadını darp ve tehdit eden Tarık Keskin 'yakalanamıyor'