Ana SayfaGüncelErdoğan’ın sosyal medya açıklamasına kim ne dedi?

Erdoğan’ın sosyal medya açıklamasına kim ne dedi?

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya için ‘tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz’ şeklindeki açıklamasına yine sosyal medya üzerinden tepkiler geldi. Tepki gösterenler arasında CHP, HDP ve İYİ Parti liderleri de var. Söz konusu bu tepkilere Erdoğan ve Bahçeli de sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’ın çocuk sahibi olduklarını duyurmasının ardından sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlarla hedef alınmasına değindi.

“Niçin YouTube, niçin Twitter, niçin Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz?”  ifadelerini kullanan Erdoğan, “bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor” diyerek sosyal medya için “tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” dedi.

Akşener, Kılıçdaroğlu ve Buldan’dan tepki

Erdoğan’ın bu açıklamasına yine sosyal medya üzerinden tepki geldi.

#SosyalMedyamaDOKUNMA hashtag’iyle tepki gösterenler arasında siyasi parti liderleri de var.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener “Dark’ın son sezonunu bitirmeden Netflix’i kapatırsan vallahi gücenirim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akşener’in bu paylaşımını alıntılayarak, “Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir:)” dedi.

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Kılıçdaroğlu’nun twitini alıntılayarak, “Biz de La Casa De Papel’in son sezonunu bekliyorduk :(” paylaşımında bulundu.

Erdoğan ve Bahçeli’den tepkilere yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkilerle ilgili Twitter üzerinden “Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz” paylaşımında bulundu.

Akşener de Erdoğan’ın söz konusu yanıtını alıntılayarak, Erdoğan’ın Diriliş Ertuğral dizi setindeki fotoğrafını paylaşarak, “Emin misin Sayın Erdoğan” şeklinde yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Erdoğan’ın açıklamasına destek vererek, “Sosyal medyada yaşanan dehşet verici ve şiddet dolu kirlenme nihayete ermeden bir daha ne Twitter hesabımı kullanacağım ne de Facebook paylaşımı yapacağım” dedi.

Paylaşımlardan bazıları şöyle:

https://twitter.com/PervinBuldan/status/1278338183953035265


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ağrı'da sel, Şırnak'ta fırtına
Sonraki Haber
Ankara'da Sivas Katliamı anmasına müdahale ve gözaltı