Ana SayfaGüncelErkan Baş’tan Haluk Kırcı tepkisi: Katillerden biri ‘star’ gibi televizyona çıkarıldı

Erkan Baş’tan Haluk Kırcı tepkisi: Katillerden biri ‘star’ gibi televizyona çıkarıldı

HABER MERKEZİ – Bahçelievler Katliamı’nın faillerinden Haluk Kırcı’nın bir televizyon programına çıkarılmasına tepki gösteren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Katillerden biri, bir ‘star’ gibi televizyona çıkarıldı. Tüm medya ‘katillerin sesi’ olsun isteniyor, ona göre yapılandırılıyor” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 8 Ekim 1978’deki Bahçelievler Katliamı’nda yedi eski TİP üyesi genci öldürmekten hüküm giyen Haluk Kırcı’nın dün akşam Haber Global’de bir programa çıkarılmasına tepki gösterdi.

Baş, 12 Eylül 1980 faşist askeri darbesine giden süreçte Bahçelievler’de plan ve programlı bir şekilde, kontrgerilla olarak kullanılan güçler tarafından Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence’nin katledildiğini hatırlatarak, failleri, onlara bu katliamı yaptıranları ve amaçlarını bildiklerini ifade etti.

Faillerden birinin dün televizyona çıkarılmasını eleştiren Baş,  şunları söyledi:

“Faillerin, onları azmettirenlerin nasıl serbest bırakıldıkları, nasıl kullanıldıkları biliniyor. Dün bu katillerden biri, bir ‘star’ gibi televizyona çıkarıldı. Bir soruşturma, araştırmacı gazetecilik, katliamda bilinmeyen yönleri açığa çıkarma amacı da yoktu. Bu kirli düzenin çarkları içinde gazetecilik yok, televizyonculuk yok. Tüm medya ‘katillerin sesi’ olsun isteniyor, ona göre yapılandırılıyor.”

Sivas Katliamı sanıklarının da cezalandırılmadığına dikkat çeken Baş, “Birkaç ay önce bir başka katil ‘affedilerek’ hapisten çıkarıldı. Birkaç yıl önce bir başka katil, iktidar lehine mitingler yaptı” dedi.

“Sivas Katliamı’nın avukatları en yetkili makamlara getirildi. İstismar ve tecavüz sanıkları, kadın ve çocuklara şiddet uygulayanlar korundu, kollandı. Dernekleri, vakıfları okullara sokuldu. Medyanın yüzde 95’i bunların hizmetine girdi. Gizli, saklı da değil. İşte gözümüzün önünde yaşanıyor. Bu azmettiriyor, bu katlediyor, bu koruyor, bu kullanıyor, bu da sözcülüğünü yapıyor.”

“Adını koyalım. Hep birlikte yarattıkları düzenin adı katliam düzenidir” diyen Baş, dünden bu yana Kırcı’nın televizyona çıkarılmasına ilişkin çok sayıda telefon aldıklarını söyledi.

Kendilerini arayanların bu duruma tepki gösterdiğini belirten Baş, “Gün geçtikçe daha çok yurttaşımız bu katliam düzenine isyan ediyor. Sistemin her bir parçasının nasıl insan canına kastetmek için planlandığını görüyor, anlıyor” dedi.

“Bu ülkede sosyalistler, devrimciler, emekçiler, kadınlar, gençler ve onların temsilcileri var. Behice Boran’lardan, Bahçelievler’de katledilen yoldaşlarımızdan kalan mirası büyütmeye, o bayrağı yükseltmeye ant içmiş bizler varız. Türkiye İşçi Partisi var.”

Baş, “Bu insan müsveddesi katili azmettiren, koruyan, kullanan, hapisten çıkaran, onun sesi olanlar; biraz daha debelenin, biraz daha uğraşın, elinizden geleni ardınıza koymayın” dedi ve şunları ekledi:

“Yarattığınız bataklıkta boğuluyorsunuz. Bakın kadınların eli yakanızda. Bakın işçilerin eli yakanızda. Bizim elimiz yakanızda… Miadınız doluyor. Arkanızda kimse kalmıyor. Kanallarınız izlenmiyor. Gazeteleriniz okunmuyor. Bu topraklar, yarattığınız bataklıktan ibaret değil. Memleketin her bir karış toprağında 7 TİP’li gencin bıraktığı mirasın izleri var. Unutmayın, biz unutmuyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mars'a ait elde edilen en net görüntüler paylaşıldı
Sonraki Haber
Mersin’de 5 gün boyunca eylem ve etkinlik yasağı