Ana SayfaManşetFatma Altınmakas’a ilişkin haber ve içeriklere erişim engeli

Fatma Altınmakas’a ilişkin haber ve içeriklere erişim engeli

HABER MERKEZİ – Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün başvurusuyla, evli olduğu erkeğin kardeşi tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Altınmakas’a dair haber ve içeriklere erişim engeli getirildi.

Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı köyünde yaşayan Fatma Altınmakas, evli olduğu Kazım Altınmakas’ın kardeşi Sinan Altınmakas tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılmıştı.

Kadının şikayeti üzerine Sinan Altınmakas gözaltına alınmış ancak adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

Aynı gün Kazım Altınmakas, Fatma’yı öldürmüş ve tutuklanmıştı.

Altınmakas ailesi adına avukatları tarafından Sinan Altınmakas’ın tutuklanması için mahkemeye yapılan başvuru “Adli kontrol tedbirleri ölçülü” denilerek reddedilmişti.

Öte yandan Fatma Altınmakas’ın, jandarma karakoluna yaptığı şikayet başvurusunda Türkçe bilmediği ve ifade işlemlerinde Kürtçe tercüman bulundurulmadığı için uğradığı şiddeti anlatamadığı ortaya çıkmıştı.

Fatma’ın ifade işlemlerine ilişkin açıklama yapan Muş Valiliği ise, Türkçe bilmeyen Altınmakas’ın Türkçe ifade verdiğini ileri sürerken, savunmaya giren avukat ise Altınmakas’ın ifadesini Kürtçe verdiğini söylemişti.

Haberlere erişim engeli

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Fatma Altınmakas’a dair pek çok haber ve içeriğe Muş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü talebi doğrultusunda erişim engeli getirildi.

Müdürlüğün Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı erişim engeli başvurusunda, öldürülen Fatma Altınmakas’ın çocuklarının psikolojilerinin bu haberler nedeniyle olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

Hakimliğin  erişim engeli kararında, haber sitelerinde yer alan haberlerin yanı sıra Ekşi Sözlük’teki Fatma Altınmakas başlığına ve Twitter’da #FatmaAltınmakasaSesOl etiketi ile yapılan paylaşımlara erişim engeli getirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ağrı'da sel: Bir çocuk hayatını kaybetti
Sonraki Haber
CİSST raporu: Cezaevlerinde koğuşlar kalabalık, sosyal mesafe yok