Ana SayfaKültür-SanatFotoğraf sanatçısı Başak Onay’a tehdit

Fotoğraf sanatçısı Başak Onay’a tehdit

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Özalay’ın “LGBT çekimleri yapıyor” diyerek hedef gösterdiği fotoğraf sanatçısı Başak Onay, stüdyosunun önünde ‘Bu stüdyoyu kapatacaksın yoksa…’ diyerek küfür eden bir kişi tarafından tehdit edildi.

Kocaeli’de, Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay geçtiğimiz hafta, fotoğraf sanatçısı Başak Onay’ın Onur Haftası çekimlerini, “Karamürselimizde faaliyet gösteren bir fotoğraf stüdyosu LGBT çekimlerini sözde sosyal sorumluluk projesi adı altında adeta zehir gibi hanelerimize, caddelerimize, sokaklarımıza ve hatta tüm kente akıtmaktadır” açıklamasıyla hedef gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Onay, “Savcılıktan koruma kararı çıkarttım. Polis eşliğinde evime girip çıkıyorum. Fotoğrafını çektiğim gençlerden biri tehditlerden dolayı şehri terk etti, diğeri evden çıkamıyor. Başımıza bir şey gelirse bunun tek sorumlusu, Mehmet Özalay’dır” dedi.

Canlı yayın esnasında tehdit

Başak Onay, önceki akşam Halk TV’de Enver Aysever’in Ayrıntılar isimli canlı yayınına konuk olarak yaşadığı süreci anlatacaktı.

KaosGL.org’un haberine göre, yayına bağlandığı sırada stüdyosunun önünde bir kişi eline silah şekli vererek sanatçıyı vurmuş gibi yaptıktan sonra, sanatçıya “Bu stüdyoyu kapatacaksın yoksa senin a……” diyerek küfür etti.

Kendisini korumakla görevli polislere haber verdiğinde şahsın yakalandığını söyleyen Onay, eylemin bireysel değil örgütlü olduğunu düşündüğünü söyledi:

“Canlı yayını yarıda bıraktığım için Enver Aysever ile neden devam edemediğimi konuştuk. Karakola giderek ifade verdim ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu eylemin bireysel değil örgütlü olduğunu düşünüyorum.
“Çektiğim fotoğraflar yüzünden gelişen olayların bitmesi için adımlar atarken bu olayın gerçekleşmesi bu konunun kapanmasını istemeyenler olduğunu düşündürüyor. Her şeye rağmen ben artık normalleşmek ve sanatıma devam etmek istiyorum.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir'de darp edilerek gözaltına alınan 12 kadın serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Görevden alınan belediye eşbaşkanı halkla birlikte üretiyor