Ana SayfaGüncelGazeteci Ayşe Güney üç gündür gözaltında

Gazeteci Ayşe Güney üç gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – Üç gündür gözaltında tutulan gazeteci Ayşe Güney’in serbest bırakılmasını talep eden meslektaşları, “İktidar yanlış politikalarını eleştiren, kendisine biat etmeyen gazetecileri cezalandırıyor” dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü ve JinNews editörü Ayşe Güney, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 14 Temmuz’da evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı.

3 gündür gözaltında tutulan Güney’in, dosyasına konulan gizlilik kararı nedeniyle ne ile suçlandığı bilinmiyor.

Meslektaşları, Güney’in gözaltına alınması karşısında tepkili.

MA’ya konuşan JinNews editörü Gülşen Koçuk, gazetecilere dönük baskıların iktidarın “tek sesli medya” yaratma çabasının bir sonucu olduğunu belirtti.

Koçuk, Güney’in “kadınların sesini duyurabildiği bir mecra olan JinNews’te editörlük yaptığı” için hedef haline geldiğini vurgulayarak, “Ancak biz şunu biliyoruz ki bu baskılara karşı tek yolumuz birlikte mücadele, birlikte gerçekleri yazmak. Türkiye’de bir korku havası hakim. Ancak birlikte mücadele ile bu korku havasının dağılabileceğine inanıyoruz” dedi.

“Bundan dolayı özgür basının hedef alınmasına karşı birlikte mücadele edilmediği sürece bu baskı sürecinin de devam edeceğini biliyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Koçuk, şu çağrıda bulundu:

“JinNews tüm dünyada ulaşabildiği, kadınların sesini duyurmaya çalışan bir haber ajansı. Bundan dolayı JinNews’in sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda uluslararası kurum, kuruluş ve örgütleri dayanışmaya çağırıyoruz.”

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ise Türkiye’de herhangi bir gelişme yaşandığında ilk hedefte olan kişilerin gazeteciler olduğunu belirterek, 90’ı aşkın gazetecinin sırf muhalif olmasından kaynaklı cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Müftüoğlu, “Ayşe Güney, ifadeye çağrıldığında gidip ifadesini verebilecekken sabahın dört buçuğunda evi basılarak gözaltına alınıyor. Bu haliyle de meseleyi illegalize etmeye çalıştıklarını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Gazetecilere yönelik baskıları sona erdirmek için dayanışmanın güçlü örülmesi gerektiğinin altını çizen Müftüoğlu, şöyle konuştu:

“Gazeteciler, yaptığı her haberden sonra acaba soruşturma açılır mı, tutuklanır mıyım kaygısı yaşıyorlar. Gazetecilerin kaygı duymayacakları bir ortamda çalışabilmeleri için dayanışmaktan başka yolumuz yok. Gazetecilerin özgür kalmalarını talep etmekten başka yolumuz yok. Bu noktada halkın haber alma hakkını savunmak adına mücadele edilmesi gerekiyor.”

Evrensel gazetesinin Diyarbakır muhabiri Fırat Topal da “İktidar yanlış politikalarını eleştiren, kendisine biat etmeyen gazetecileri cezalandırıyor. Baskıyla kendisine biat ettiremediğini gözaltı ve tutuklamalarla gerçeklerin halka ulaşmasını engellemeye çalışıyor” dedi.


Diyarbakır’da kadınlara operasyon: Bir kişi serbest, bir yeni gözaltı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Veda bulutları
Sonraki Haber
Diyanet ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayasofya protokolünü imzaladı