Ana SayfaEkolojiGelibolu’daki orman yangını kontrol altına alındı

Gelibolu’daki orman yangını kontrol altına alındı

HABER MERKEZİ – Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde çıkan ve kısa sürede büyüyen orman yangınının kontrol altına alındığını açıklayan Bakan Pakdemirli, soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve yerleşim yerleriyle ilgili risklerin ortadan kalktığını söyledi.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinin Ilgardere köyü civarında, dün saat 15.00 sularında başlayan orman yangınının yaklaşık 20 saat sonra kontrol altına alındığı açıklandı.

Bölgede şiddetli rüzgar etkili olduğu için söndürme çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü belirtiliyordu.

Dün akşam saatlerinde havadan müdahaleye ara veren ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla tekrar harekete geçti. Karadan yürütülen yangın söndürme çalışmalarının ise gece boyunca devam ettiği bildirildi.

Ekipler, farklı bölgelerde etkili olan yangını karadan ve havadan müdahaleyle kontrol altına almaya çalışıyordu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugün saat 10.00 sularında yaptığı açıklamada “Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Yangında 450 hektar alanın etkilendiğini, ormanın yanı sıra tarım alanlarının da hasar gördüğünü belirten Pakdemirli, “Yerleşim yerleriyle ilgili riskler ortadan kalktı. Can kaybı yok” diye belirtti.

Öte yandan yangın sebebiyle dün tahliye edilen 3 köyden biri olan Kumköy’de yangının boyutu gün ağırınca ortaya çıktı.

İHA’nın haberine göre köy yerleşimine metreler kala kontrol altına alınarak durdurulan yangında, Kumköy mezarlığı alevlere teslim oldu. Mezarlığın büyük bir bölümü kül olurken, havadan da drone ile görüntülerdi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'de bir askeri üste cinsel tacize uğradığını açıklayan kadın öldürüldü
Sonraki Haber
Muğla'da Mehmet Salih Gedük evli olduğu kadını öldürdü