Ana SayfaDünyaGeorge Floyd’un son sözleri yayımlandı

George Floyd’un son sözleri yayımlandı

HABER MERKEZİ – ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd’un öldürülmeden önceki son sözleri yayımlandı.

ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, 25 Mayıs’ta 44 yaşındaki Derek Chauvin isimli beyaz bir polis, gözaltına alarak yere yatırdığı 46 yaşındaki George Floyd isimli siyahı 8 dakika 46 saniye boyunca boynuna diziyle bastırarak öldürmüştü.

Floyd’un öldürülmesinden sorumlu olan polislerden biri olan Thomas Lane, Salı günü Minnesota eyalet mahkemesine polislerin beden kamerasının görüntülerinin deşifrelerini sundu.

Kayıtlara göre Floyd, polisin kendini alıkoymasından sonra 20’den fazla kez “nefes alamıyorum” diyor.

Floyd’un ensesine diziyle bastıran polis Derek Chauvin ise “Konuşmak için çok fazla oksijen gerekir” diyerek bastırmaya devam ediyor.

Floyd, “Hadi adamım. Nefes alamıyorum. Nefes alamıyorum. Beni öldürecekler. Beni öldürecekler. Nefes alamıyorum. Nefes alamıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Polislere, “Karnım ağrıyor. Boynum acıyor. Her yerim ağrıyor. Su veya başka bir şeye ihtiyacım var” demesine rağmen polis arabasına konulmak istenen Floyd’un klostrofobik olduğunu belirterek araca binmemek için yalvardığı da ortay çıktı.

Mahkemeye sunulan bu deşifrelerde Floyd’un ölmeden önce son sözleri de ortaya çıktı. Floyd hayatını kaybetmeden önce “Anne, seni seviyorum. Çocuklarıma onları sevdiğimi söyleyin. Ben öldüm” demiş.

Ne oluyor?

Sosyal medyada yayılan ve Floyd’un “Nefes alamıyorum” sözlerine rağmen polisin şiddetini sürdürdüğü ana dair video görüntüleri infiale yol açmış, ülke çapında ırkçılık karşıtı isyana neden olmuştu.

Floyd’u öldüren Chauvin ile gözaltı işlemi sırasında yanında bulunan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng isimli polisler görevden alınmıştı.

Cinayete yardım ve yataklıktan yargılanan Thomas Lane, Tou Thao ve Alexander Kueng kısa bir süre önce kefaletle serbest bırakıldı.

Halen tutuklu bulunan Derek Chauvin ise ‘ikinci derece cinayet’ten yargılanıyor.

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump, George Floyd’un işkence edilerek öldürüldüğünü söylüyor.

Öyle ki Floyd’un bağımsız otopsi raporunda “nefes alamadığı” için öldüğü ortaya çıkmıştı.




Önceki Haber
Şenyaşar ailesine saldırı davası: "Heci'yi gözümün önünde hastanede öldürdüler"
Sonraki Haber
HDP'nin ‘Demokrasi Buluşmaları’ takvimi belli oldu