Ana SayfaBilim ve TeknolojiGoogle, Türkiye’deki alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldı

Google, Türkiye’deki alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldı

HABER MERKEZİ – Google, 10 Ağustos’tan itibaren, arama motorlarında çıkan alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldığını duyurdu. Söz konusu adım, Rekabet Kurumu’nun Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servisleri’ne eşit davranması yönünde aldığı bir kararın ardından geldi.

Arama motoru Google, Rekabet Kurulu kararı sonrası 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren, arama motorlarında çıkan alışveriş reklamlarını kaldırma kararı aldığını duyurdu.

Rekabet Kurumu’nun Mayıs ayında Google’daki alışveriş reklamlarıyla ilgili kararının ardından Google’a satın almak istediği bir ürünün ismini yazan kullanıcılar, bu tarihten itibaren arama sayfasının en üst kısmında çıkan alışveriş reklamlarını göremeyecek.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Rekabet Kurumu, bu yılın başında Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servisleri’ne (AKS) eşit davranması yönünde bir karar vermişti.

Google’dan yapılan açıklamada, “Yanıt olarak, Rekabet Kurumu’na, satıcılardan Alışveriş reklamlarının gösterilebilmesi için AKS’lere Google Alışveriş’le aynı fırsatı sağlayacak ve Alışveriş reklamlarının ürün kalitesini hem kullanıcılar hem de satıcılar için sürdürülebilir kılacak bir dizi tedbir sunduk” denildi.

Sunduğumuz tedbirler Alışveriş reklamları için Avrupa’da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere çok benzer bir çözüm yolu içeriyor. Ancak, sunduğumuz çözüm önerilerinin Türkiye için kabul edilebilirliği şu aşamada belirsiz.

Google, uygulanabilir bir çözüm bulmak için Rekabet Kurulu ile birlikte çalışmayı sürdüreceğini de belirtti.




Önceki Haber
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu: Altı kişi tutuklandı
Sonraki Haber
İmralı’daki iletişim yasakları AİHM’e taşındı