Ana SayfaGüncelGörevden alınan Sur Belediye Eşbaşkanı Özdemir’e 8 yıl 9 ay hapis

Görevden alınan Sur Belediye Eşbaşkanı Özdemir’e 8 yıl 9 ay hapis

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak yerine kayyum atanan HDP’li Sur Belediye Eşbaşkanı Cemal Özdemir’e 8 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2019’da görevden alındıktan sonra yerine kayyum atanan Diyarbakır’ın Sur Belediye Eşbaşkanı Cemal Özdemir hakkında, “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” gibi çeşitli iddialarla açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya Özdemir katılmazken, avukatları Mehmet Öner ve Şilan Çelik salonda hazır bulundu.

Savcı, önceki celsede esas hakkında verdiği mütalaasını tekrarlayarak, katıldığı eylem ve etkinlikler, dernek üyeliği, sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek Özdemir’in 9 yıldan 22 buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yapan Özdemir’in avukatları, tanık koruma kapsamından çıkarılan ‘gizli tanığın’ mahkemece dinlenilmeden ve tartışılmamış delillerin mütalaada yer almasına tepki gösterdi ve müvekkillerinin beraatini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Özdemir’e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay, “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Özdemir, “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme” suçundan ise beraat etti.

Mahkeme, Özdemir’in yurtdışına çıkış yasağı tedbirinin devamına karar verirken, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını kararlaştırdı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Senaristlerden kadına yönelik şiddete karşı bildiri
Sonraki Haber
Yedi işçinin can verdiği patlamanın yaşandığı fabrikanın sahiplerine gözaltı