Ana SayfaGüncelGözaltına alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Korkmaz ve HDP’li meclis üyeleri serbest

Gözaltına alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Korkmaz ve HDP’li meclis üyeleri serbest

HABER MERKEZİ – Batman Belediye Meclis Toplantısı’na katılmak isterken gözaltına alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Korkmaz’ın da olduğu HDP’li meclis üyeleri serbest bırakıldı.

Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’nde, Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen meclis toplantıları, yeniden düzenlenmeye başlandı.

Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı’na katılmak isteyen, kayyum atanmadan önce Batman Belediye Eşbaşkanlığı yapan Songül Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu meclis üyelerinin binaya girişi engellendi.

HDP’li meclis üyelerinin, engellemeyle ilgili tutanak tutulmasını ve meclis toplantısının yapılmayacağına ilişkin belge talepleri de yerine getirilmedi.

Bunun üzerine yeniden belediye binasına girmeye çalışan HDP’li meclis üyeleri gözaltına alındı.

MA’da yer alan habere göre gözaltına alınanlar arasında meclis üyeleri Songül Korkmaz, Şükran Çelebi, Gizem Oğurlu, İlkay Alagöz, Şehriban Aydın, Ayşe Önal, Recep Yargı, Şirin Şen ile HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu’nun olduğu belirtildi.

Meclis üyelerinden Salih Çetinkaya, seçilmiş meclis üyeleri olduklarını hatırlatarak, “Belediyede bizim telefonlarımız var, toplantının olmayacağına dair bir bilgilendirme de yapılmadı. Biz ise belge istedik, bunu da getirmediler ve arkadaşlarımız belediye girmek istediği için gözaltına alındı” dedi.

Gözaltına alınanlar Batman Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde HDP’nin yönetime geldiği Batman Belediyesi’ne 23 Mart 2020’de İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gülistan Doku için yapılan su altı aramaları durduruldu
Sonraki Haber
Ayasofya tartışması: Rusya ve Yunanistan’dan açıklamalar