Ana SayfaManşetGülistan Doku 206 gündür kayıp: Şüpheli Abakarov’un tutuklanması talebine ret

Gülistan Doku 206 gündür kayıp: Şüpheli Abakarov’un tutuklanması talebine ret

HABER MERKEZİ – Dersim’de 206 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan Zaynal Abakarov’un tutuklanma talebi reddedildi.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

206 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Soruşturma kapsamında Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Gülistan’ın kaybolmasına ilişkin bilirkişi tarafından hazırlanan rapor tamamlanmıştı.

Raporla ilgili konuşan Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Gülistan’ın baş şüpheli Zaynal Abakarov tarafından kaybolmadan hemen önce alıkonulduğunu belirterek, “Bilimsel bir raporla anlaşıldı ki 4 Ocak gecesi alıkoyma ve tehdit olayı, 5 Ocak gününde de devam ediyor” demişti.

Bilirkişi raporunun ardından avukat Çimen, Abarakov’un tutuklaması talebiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Ancak başsavcılık Abakarov’un tutuklanma talebini reddederek, soruşturmanın tutuksuz devam edilmesine karar verdi.

Konuya ilişkin Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, “Aile olarak bizim beklentimiz tutuklanacağı yönündeydi. Bu duruma çok üzüldük. Bu su indiğinde burası kurutulacak denildi bizlere. Bu su buradan çekildiğinde biz ak ile karayı göreceğiz. Gülistan’ın buraya gelip intihar etmiş deniliyor. Ben, Gülistan’ın intihar ettiğine inanmıyorum. Gülistan gelip burada intihar etmiş ise bile bunun sorumlusu erkek arkadaşı Zaynal Abakarov’dur ve tutuklanması gerekmektedir” dedi.

Öte yandan, Gülistan’ın son görüldüğü Uzunçayır Baraj Gölü’ndeki suyun tahliyesi çalışmaları bugün de devam etti.

Şu ana kadar su seviyesinin 9 metre düştüğü belirtildi. Ancak bir ize rastlanmadı.

Ne oldu?

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldıktan sonra haber alınamadı.

Diyarbakır’da yaşayan ailesi, Gülistan’ın kaybolduğu gün Dersim’e gelerek, kayıp ihbarında bulundu. Ailenin ihbarı üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

Yapılan araştırmalar sonunda Gülistan Doku’nun cep telefonunun en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde sinyal verdiği belirlendi.

Viyadük üzerinden geçen bir aracın kamerasına da yansıyan Gülistan’ın son görüldüğü bölgede yoğunlaştırılan arama çalışmalarından bir sonuç çıkmadı. Ardından da su altı arama çalışmaları 6 Temmuz’da İçişleri Bakanlığı kararıyla sonlandırıldı.

Bunun üzerine Doku ailesi, Ankara’ya gidip İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Yapılan toplantıda Gülistan’ın son görüldüğü bölgedeki baraj suyunun tahliyesine karar verildi. 22 Temmuz’da baraj gölündeki suyun tahliye edilmesine ilişkin çalışma başlatıldı.

Bu arada Gülistan’ın kaybolmasına ilişkin soruşturmaya bilirkişi raporu ve HTS kayıtları eklendi. Bilirkişi raporu şöyle:

“Bedensel hareketliliğinin analiziyle Z.A. ile Gülistan aralarındaki birbirlerine görülebilen darp ve itiş kakış yoktur. Ancak Z.A.’nın Gülistan mekandan çıkıp tek başına ayrılırken, arkasından gelip durdurması, Z.A.’nın ihtar-ikaz-izah anlamında uzun süreli bedensel hareketler okunmaktadır. Z.A. bu konuşmanın ardından önce kendisi arkasını dönerek mekana girmekte, Gülistan ise ağır adımlarla ve üzgün görünüm vererek olay mahallinden ayrılmaktadır.
“Beden hareketlerinin okunduğu olayın ilk kısmında Z.A. muhtemelen aynı yerde çalışan iki kadının mekana gelişlerinde kadınlardan birisini öperek yakınlaşmış, diğerini de öpmeden her üçü dışarıdayken mekandan bir kadının daha çıkıp yanlarına geldiği görülmektedir. Mekanın dışında muhtemelen sigara içmişleridir. Bu esnalarda Z.A o kadınlara mekan dışında el kol hareketleriyle bir şeyi izah etmektedir.
“Bu iki kadınla Z.A’nın sigara olayından sonra mekana girmelerinin biraz sonrasından dış kapıdan normal yürüyüşle mekanın bahçesine, oradan da mekanın içine Gülistan girmiştir. Gülistan’ın içeride Z.A. ile veya başkaca kişilerce ne konuştuklarına bu iki kadın ve mekandaki üçüncü kadın şahit olmalıdır. Bu iki kadından birisini öptüğü için Z.A. zaten an itibarıyla tanımakta ve bilmektedir.
“Gülistan içeride kaldığı 5 dakika gibi bir müddet sonunda tek başına kapıdan dışarı çıkıp mekan dış açıklığının yarısına kadar gelmişken arkasında Z.A., Gülistan’ı durdurmuş ve ihtar, ikaz veya mahiyeti gene bedensel olarak fazlaca ısrarcı şekilde, bu defa Gülistan’ın önüne eğilerek bükülerek yaptığı konuşmalar dikkat çekici olup, sokakta karşılaşan bir erkek ve kadının bilinen normal görüntü konuşmaları gibi olmadığı değerlendirilmektedir.”

Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce alıkonulduğu ortaya çıktı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu söz verdi: Kürt sorununu çözeceğiz
Sonraki Haber
100 TBB delegesinden Feyzioğlu'na karşı 'olağanüstü genel kurul' çağrısı