Ana SayfaToplumsal CinsiyetHatay’da kadınlardan şiddete karşı mor zincirli eylem

Hatay’da kadınlardan şiddete karşı mor zincirli eylem

HABER MERKEZİ – Hatay’da şiddete karşı mor zincir eylemi yapan kadınlar, şiddete karşı acil önlem planının uygulanmasını isteyerek, yaşamın her alanında “koruma-aklama-yargıla” demeye devam edeceklerini ifade ettiler.

Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar yürüyüş yapmak istedi.

Ancak polis Covid-19 pandemisini gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, bunun üzerine kadınlar Antakya Köprübaşı’nda mor zincir oluşturarak basın açıklaması yaptı.

SES Hatay Şubesi Eşbaşkanı Meryem Avcı’nın yaptığı açıklamada ilk beş ayda en az 91 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü belirtildi ve eklendi:

“Çünkü kadınlar erkekler tarafından her gün katledilmeye devam ederken hala acil önlem planı uygulanmıyor. Çünkü artık bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok. Bu tablodan; önlem almayanların, katilleri koruyan ve aklayanların sorumlu olduğunu çok iyi biliyoruz.”

Yargnıın erkek adaletiyle karşılaştıklarını ifade eden Avcı, yaşamın her alanında  “koruma-aklama-yargıla” demeye devam edeceklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadın kurumlarına ve kadınlara saldıracağınıza şiddete karşı acil önlem planı uygulayın. Sığınma evlerinin adreslerini katillerle paylaşan polislere en ağır cezayı uygulayın. Kadınların ortak talebi olan, 6284 sayılı yasayı ve İstanbul Sözleşmesini uygulayın. 183 sadece şiddet hattı olsun yada Alo şiddet hattı açın. Yapılan başvurular savcılık tarafından ‘acil başvuru’ olarak kabul edilsin.
“Kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına dur demek, erkek adaleti ifşa etmek, kazanılmış haklarımıza göz dikenlere karşı mücadele etmek için biz kadınlar buradayız. Aleyna için, Nasiba için, Güler için, Çilem için, Sibel için buradayız. Katledilen, şiddete uğrayan tüm kadınlar için buradayız.
“Şiddetle gözdağı verilmeye çalışılan bizler hayatlarımıza, bedenimize, emeğimize, arzularımıza, hayallerimize sahip çıkmak için buradayız. Yaşamak istiyoruz demek için buradayız. Kadına yönelik suçlarla ilgili suskun, yalnız ve çaresiz değiliz. Bir aradayız. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aydın'da tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı
Sonraki Haber
Canlı Blog | Dünya çapında vaka sayısı 11 milyon sınırında