Ana SayfaÇalışma YaşamıHavai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin dört tutuklama

Havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin dört tutuklama

HABER MERKEZİ – Sakarya Hendek’teki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen ve yedi işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin soruşturmada fabrika müdürünün de aralarında olduğu dört kişi tutuklandı.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında, 3 Temmuz’da yaşanan patlamanın ardından başlatılan soruşturmada dört kişi tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca patlamaya ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında A.A. (fabrika sorumlu müdürü), H.A.V. (fabrika müdürü/genel ustabaşı), E.Ö. (genel ustabaşı) ve A.B. (iş güvenliği uzmanı) gözaltına alınmıştı.

İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen dört kişinin savcılıktaki sorguları dün gece tamamlandı.

Hendek Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan dört kişi, “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan tutuklandı.

Ne oldu?

3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında, büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çıkan yangın, hem havadan hem de karadan müdahaleyle uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı ev ve binalarda hasar meydana geldi.

Kentin birçok noktasından duyulan patlama sonucunda fabrikada bulunan yedi işçi hayatını kaybetti, 120’yi aşkın kişi de yaralandı.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün, Erhan Ateş ve Ramazan Kor.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) aktardığı bilgilere göre patlamanın gerçekleştiği fabrikada 2007 yılından bu yana çeşitli yıllarda pek çok kez benzer patlamalar gerçekleşti, hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler oldu ancak fabrika isim değişiklikleri ile faaliyetine devam etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Mart ayında burayla ilgili bir denetim gerçekleştirildi. Bütün bu patlayıcı yanıcı maddelerin üretimini yapan yerlerle ilgili denetim sıklıkla devam etmektedir” diye konuştu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlamanın yaşandığı fabrikanın deposunda 110 ton patlayıcı ve havai fişek olduğunu açıkladı.

Öte yandan DHA’nın haberine göre Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı’nda, patlamanın ardından alınan numuneler üzerinde yapılan kimyasal analizlerde, patlayıcı ve sabotaj izine rastlanılmadığı belirtildi.




Önceki Haber
Covid-19 salgını: Vaka sayısı 11 milyon 500 bini geçti
Sonraki Haber
IndieWire’a göre 21. yüzyılın en iyi 35 komedi filmi