Ana SayfaGüncelHDP, ‘Demokrasi Buluşmaları’nın startını verdi

HDP, ‘Demokrasi Buluşmaları’nın startını verdi

HABER MERKEZİ – HDP, “Demokratik Mücadele Programı”nın ikinci aşaması olan ‘Demokrasi Buluşmaları’nın startını Meclis’te verdi. Buluşmaların programını açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, “Demokrasiyi inşa için buluşacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Demokratik Mücadele Programı”nın ikinci aşamasına geçti.

İlk aşamada Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya “Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştiren HDP, ikinci aşamada ‘Demokrasi Buluşmaları’nı hayata geçirecek.

İkinci aşamanın detayları, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile milletvekillerinin katılımıyla TBMM bahçesinde düzenlenen grup toplantısında açıklandı.

Sancar, “Ankara’dan Türkiye’nin dört bir yanından buluşmalar için yola çıkacağız. Bu buluşmalarımız emekçilerle, inanç gruplarıyla, ekolojistlerle, gençlerle, kadınlarla olacak. Bu yürüyüşle ortaya koyduğumuz itirazı buluşmalarla bir inşa gücüne dönüştürme amaçlıyoruz” dedi.

“Yürüyüşümüz esas olarak bir itirazı dillendirmek içindi, itirazın yüksek sesle, bütün demokratik kesimlerle buluşması içindi” diyen Sancar, “Adaletsizliğe itiraz ediyorduk. Şimdi bu buluşmalarla adalet inşa edecek gücü yaratmak istiyoruz” diye belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Despotluğa itiraz ediyoruz, demokrasiyi inşa için buluşacağız.
“Yoksulluğa, sömürüye itiraz ediyoruz, eşitliği kurmak için buluşacağız.
“Baskıya ve yasaklara itiraz ediyoruz, özgürlüğü inşa etmek için buluşmalar gerçekleştireceğiz.
“Tekçiliğe itiraz ediyoruz, çoğulculuğu inşa edeceğiz.
“İnançlar konusunda her türlü dayatmaya ve inançlar arasında ayrımcılığa itiraz ediyoruz, halkların özgürlüğünü ve inançların eşitliğini inşa etmek için buluşmalar yapacağız.
“Artvin’den Kaz Dağlarına ve Kanal İstanbul’a kadar doğanın talanına itiraz ediyoruz, ekolojik bir toplum kurmak için buluşmalara gidiyoruz.”

Sözlerinin devamın Meclis Genel Kurulu’na gelecek olan ‘çoklu baro’ sistemini içeren baro teklifine karşı avukatların itirazlarına değinen Sancar, “Biz baroların bu itirazını, bu yürüyüşünü selamlıyor, destekliyor ve şunun altını çiziyoruz: Umut bulaşıcıdır, cesaret bulaşıcıdır” diye konuştu.

“Başlattığımız yürüyüş bir haykırıştı, bu haykırış karanlığı aydınlatan çığlığa dönüştü” diyen Sancar, iktidarın, yargıyı, muhalefeti susturmak ve tasfiye etmek için bir sopa olarak kullandığını belirtti.

‘Çağrımız demokrasi güçlerinin bir inşa gücü olmasıdır’

Sancar, konuşmasının sonunda ‘çağrımız demokrasi güçlerinin bir inşa gücü olmasıdır’ dedi ve ekledi:

“Sadece itiraz etmek yetmez, aynı zamanda inşa iradesini de ortaya koymak lazım. Adalete inanan her kesime, demokrasi isteyen her bölüme, baskıya karşı nefes almak isteyen her bir bireye çağrımızdır: Gelin hep birlikte özgürlüğün, demokrasinin, adaletin ve en önemlisi de bunlarla birlikte barışın inşa gücü olalım.”



Önceki Haber
Diyadin’de Kadın Emek Pazarı'nın yapımına başlandı
Sonraki Haber
Senaristlerden kadına yönelik şiddete karşı bildiri