Ana SayfaGüncelHDP, “Demokratik Mücadele Programı”nın ikinci aşamasına geçiyor

HDP, “Demokratik Mücadele Programı”nın ikinci aşamasına geçiyor

HABER MERKEZİ – HDP, “Demokratik Mücadele Programı”nın ikinci aşamasına yarın Meclis’te başlayacak. ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ile sahaya inen HDP, “Demokrasi Buluşmaları” ile çalışmalarını devam ettirecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 1 Haziran’da açıkladığı tutum belgesinin ardından “Darbeye karşı demokrasi” sloganıyla Hakkari ve Edirne’den eş zamanlı olarak iki koldan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştirmişti.

HDP şimdi de “Demokrasi Buluşmaları” adı altında bir dizi eyleme başlıyor.

Partinin “Demokratik Mücadele Programı” adıyla açıkladığı eylemler, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar sürecek.

İkinci aşama yarın Meclis’te başlıyor

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre gün içerisinde gerçekleştirilecek HDP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında ‘Demokratik Mücadele Programı’nın ikinci aşamasına geçilecek.

Özellikle “çoklu baro” teklifine karşı “Hep birlikte savunma hakkı için buluşuyoruz” denilerek, Meclis’te HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan’ın katılımıyla yarın basın açıklaması yapılacak.

HDP, Temmuz ayı boyunca “Demokrasi Buluşmaları” gerçekleştirecek. Buluşmalar ile ‘demokrasi’ söyleminin öne çıkması hedeflenirken, “savaşa karşı barış” buluşmaların ana talebi olacak.

Covid-19 salgını nedeniyle yapılacak tüm etkinliklerde fiziki mesafe, maske ve açık alanda yapılması konusunda da halk sağlığı esas alınarak, çalışmalar yürütülecek.


HDP Sözcüsü: Demokrasi yürüyüşümüze savaş kararı ile cevap verildi

‘Demokrasi Yürüyüşü’nün finali Ankara’da yapıldı, deklarasyon açıklandı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır’da Karşılaştırmalı Edebiyat Günleri başlıyor
Sonraki Haber
İETT otobüsü köprü ayağına çarptı: 19 yaralı