Ana SayfaGüncelHDP: DTK’ye operasyonlar kumpas, ‘çoklu baro’ teklik inşasıdır

HDP: DTK’ye operasyonlar kumpas, ‘çoklu baro’ teklik inşasıdır

HABER MERKEZİ – DTK’ye yönelik gözaltı ve tutuklama furyasına ilişkin konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, müzakere sürecini hatırlatarak, “Resmi muhatap olan DTK ne oldu da ‘sözde’ oldu?” diye sordu.

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Günay’ın gündeminde DTK’ye dönük baskılar ile iktidarın “çoklu baro” hazırlığı da vardı.

“Resmi muhatap olan DTK ne oldu da ‘sözde’ oldu?”

DTK’ye yönelik baskın, gözaltı ve tutuklama furyası için “kumpas” diyen Günay, DTK’nin kuruluş amacı ve faaliyetlerine değindi.

DTK’yi kriminalize etmek için kumpasların artarak sürdüğünü söyleyen Günay, “DTK; Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü için kuruldu. 13 yıldır da bu mücadeleyi veriyor” dedi ve şöyle devam etti: “DTK yeni dönem nefret konseptine uygun şekilde kurban edilmek isteniyor.”

Müzakere sürecini hatırlatarak, “Erdoğan ve kurmayları Diyarbakır belediyesini ziyaret ettiklerinde DTK adına resmi olarak görüşme alındığında sıkıntı yoktu, gazetelerinizde boy boy DTK çalışmaları ve çalıştayları haber olurken sorun yoktu!” dedi.

Günay, “Şimdi ne oldu? DTK, TBMM’ye davet edilirken görüşü alınırken her şey yolundaydı ve resmi muhataptı şimdi ne oldu da ‘sözde’ oldu bu kurum?” diye sordu.

“Amaç muhalif avukatları sindirmek”

AKP’nin Meclis’e sunduğu ve baroların itiraz ettiği “çoklu baro” teklifi ile hukukçulara dönük baskılara ilişkin de konuşan Günay, teklif için “baroları ele geçirme operasyonu” dedi.

HDP Sözcüsü, “Esasen bu teklifte üstü örtülen bir teklik inşa söz konusudur. Muhalif olan avukatları sindirmek, onları kriminalize etmek, vatan haini terörist olarak kodladıkları barolara avukatların üye olmasını engellemek gibi yöntemlerle iktidarın yandaş barolarını büyüteceklerini biliyoruz. İlk kurulduğunda küçük bir sendikanın kısa zaman sonra bir milyon üyeye nasıl çıktığını hepimiz geçmişten biliyoruz, bunun tanığıyız” diye konuştu.

Parti olarak bu düzenlemeye muhalefetlerini sürdüreceklerini belirten Günay, “Biz Meclis’teki direnişimizi sürdürürken, baroların direnişi de sürüyor” diyerek Baro başkanlarının Meclis önündeki eylemine de dikkat çekti.


Baro başkanları Meclis önünde polis ablukasında


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteciler tehdit altında: Zorla kaybedilme, idam, tutuklama
Sonraki Haber
Haziran'da erkekler 27 kadını öldürdü, 23 kadının ölümü de şüpheli