Ana SayfaGüncelHDP’den Diyadin Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki

HDP’den Diyadin Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki

HABER MERKEZİ – Ağrı’nın Diyadin Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösteren HDP, “Diyadin’de demokratik, katılımcı, halk belediyeciliği ve kadın çalışmaları hedef alınmıştır” açıklamasında bulundu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ağrı’nın Diyadin Belediyesi, yüzde 56,82 oy oranı ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimine geçmişti.

Ancak dün Diyadin Belediyesi’nin HDP’li Eşbaşkanı Betül Yaşar, evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınmış ve belediyeye kayyum atanmıştı.

Böylece, HDP yönetimindeki belediyelere atanan kayyum sayısı 47’ye yükselmişti.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan, “Halk iradesine düşman olanlarla mücadelemiz sürecek” vurgusunda bulundu.

Açıklamada, “Diyadin’de demokratik, katılımcı, halk belediyeciliği ve kadın çalışmaları hedef alınmıştır” denildi.

Kısa bir süre önce HDP’nin Diyadin’de kadın emek pazarı projesinin hayata geçirildiği, kadın dinlenme evi yapımının tamamlandığı ve kadın dayanışma merkezi inşa çalışmalarına başlandığı hatırlatılan açıklamada, “Faşizan iktidar ise bu değerlerin, emeğin ve kadınların düşmanı olduğunu; Diyadin halkının ‘seçme ve seçilme hakkını tanımadığını’ bir kez daha göstermiştir” ifadeleri kullanıldı.

Mücadele vurgusu yapılan açıklamanın sonunda ise şu çağrıda bulunuldu: “Aklı ve vicdanı özgür, demokrasiye, hukuka, sandığa, halkın iradesine saygısı olan herkes bu insanlık suçuna karşı sesini yükseltmelidir.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adalet Ağaoğlu yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Konut satışlarında Haziran ayında rekor artış