Ana SayfaPolitikaHDP’den ‘kadının sesini yükseltmek’ için 5 merkezde yürüyüş

HDP’den ‘kadının sesini yükseltmek’ için 5 merkezde yürüyüş

HABER MERKEZİ – HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası kapsamında, ‘kadının sesini yükseltmek’ için 5 merkezde yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, son dönemde artan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla yapacakları eylemler hakkında bilgi verdi.

Resmi rakamlara göre AKP’nin 18 yıllık iktidarında 7 bin 500 kadının öldürüldüğünü söyleyen Acar Başaran, “Yine 100 binin üzerinde kadın tacize maruz kalmış. 200 binin üzerinde kadın ise yine cinsel saldırıya maruz kalmış. Bunların resmi rakamlar olduğunu, şüpheli ölümlerin bu sayılar içinde yer almadığını, tablonun görünenden çok daha vahim olduğunu biliyoruz” diye belirtti.

Acar Başaran, “Yine son günlerde intihar adı altında kadın ölümlerinin arttığını görüyoruz. Ağrı’da 35 gün içinde beş kadın şüpheli bir şekilde öldürüldü ancak kayıtlara intihar olarak geçmiş” dedi ve verdiği örneklerle kadın cinayetlerine ‘intihar süsü’ verildiğini anlattı.

HDP Kadın Meclisi olarak bir ay önce başlattıkları “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyasının devamında kadınların şüpheli ölümlerine ilişkin tepkilerini ortaya koyacaklarını belirten Acar Başaran, birçok ilde yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi:

“Kadının sesini yükseltmek için 5 merkezde yürüyüşler düzenleyeceğiz. Bunlardan biri Ağrı olacak. Çünkü maalesef Ağrı kadına yönelik şiddetle anılan bir kent haline geldi. Dersim’de olacağız, Gülistan Doku için yürüyeceğiz. İstanbul’da olacağız. Aydın’da olacağız.
“Yani Türkiye’nin dört bir tarafında kadınlar olarak sokağa çıkıp artık bize reva görülen bu yaşamı kabul etmediğimizi, hiçbir şekilde mücadeleden geri adım atmayacağımızı daha yüksek sesle ifade edeceğiz.”

Ağrı’da artan kadın “intiharları” üzerine – Dilan Dirayet Taşdemir


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Havacılıkta “normalleşme” dönemi!
Sonraki Haber
Muş'ta sele kapılan 50 hayvan yaşamını yitirdi