Ana SayfaGüncelHDP’li Diyadin Belediyesi’ne polis baskını, eşbaşkan gözaltında

HDP’li Diyadin Belediyesi’ne polis baskını, eşbaşkan gözaltında

HABER MERKEZİ – Ağrı’da Diyadin Belediyesi’nin HDP’li Eş Başkanı Betül Yaşar, evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı. Belediye binası polis ablukasında. HDP Grup Başkanvekili Oluç, belediyeye kayyum atama hazırlığı içerinde olunduğunu söyledi.

Ağrı’da HDP’nin Diyadin Belediyesi abluka altında.

Polis belediyeyi ablukaya almadan önce HDP Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın evine baskın düzenledi. MA’nın aktardığına göre, evinde uzun süre arama yapılan Yaşar daha sonra gözaltına alındı.

Yaşar’ın yanı sıra eski belediye yöneticilerinden Mustafa Alpaslan ve Mesut Arslan Diyadin’de, Zeynel Abidin Bozkurt da Düzce’de gözaltına alındı.

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un verdiği bilgilere göre, belediye kapısını kırarak içeri giren polisler, arama gerçekleştirildi.

Belediye binası ablukaya alınırken, kimsenin içeri girmesine izin verilmedi.

Oluç: Kayyum atama hazırlığı içerisindeler

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Betül Yaşar’ın gözaltına alınması ve Diyadin Belediyesi’nin ablukaya alınmasının kayyum atama hazırlığı olduğunu dile getirdi.

“11 belediyemiz kalmıştı onlara da peyderpey kayyum atanacağını biliyoruz. Neden Diyadin Belediyesi hedef alındı? Çünkü Diyadin Belediyesi’nde son haftalarda halkın ve kadınların yararına işler yapılıyor. Geçen hafta kadın emek pazarı açılmıştı. Kadın danışma merkezinin projesi başlamıştı. Sadece HDP’li belediyelere düşman değil aynı zamanda kadınlara yönelik çalışma yapan belediyelere de düşman. Kayyumlar atandığında ilk yaptıkları, Kürtçe tabelaları indirmek, ikinci yaptıkları iş kadın çalışmalarını durdurmaktır.”

65 belediyeden 46’sına kayyum

HDP’nin birçok belediyesine benzer ev baskınları ile polis ablukaları sonrası kayyumlar atandı.

Parti, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde üçü büyükşehir, beşi il, 45’i ilçe ve 12’si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Seçimlerin ardından partinin ilkin büyükşehirlerine el konuldu.

HDP’nin şu ana kadar 46 belediyesine kayyum atandı. Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van Gölü’nde altı mültecinin daha cesedine ulaşıldı: Can kaybı 32'ye yükseldi
Sonraki Haber
Rosa Kadın Derneği üyesi Fatma Gültekin'e tahliye