Ana SayfaToplumsal CinsiyetHDP’li kadınlar Gülistan Doku için Dersim’de

HDP’li kadınlar Gülistan Doku için Dersim’de

HABER MERKEZİ – HDP’li kadınlar “Kadın mücadelesi her yerde” kampanyasının finalini, 189 gündür kayıp olan Gülistan Doku için yarın Dersim’de yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin bir ay önce başlattığı “İstismara, infaza, kayyıma karşı biz varız, kadın mücadelesi her yerde” adlı kampanyası çeşitli eylemlerle devam ediyor.

Kadınlar kampanyanın finalini, 5 Ocak’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için Dersim’de yapacak.

HDP İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, yarın saat 13.00’te Sanat Sokağı’nda tüm kadınların bir araya gelmesi için çağrıda bulundu.

img

Yeşil, Gülistan Doku’nun akıbetinin aylardır bilinmediğini hatırlatarak, “intihar” algısının yaratılmak istendiğini dile getirdi.

Yeşil, ilk günden bu yana cinayet ve kaçırılma şüphesi üzerinde durulması gerektiğini vurgulayarak,  Gülistan’ın ilk olmadığına dikkat çekti.

“Gülistan Doku, sembol oldu. Bunda ailesi ve kadın mücadelesinin büyük bir rolü var. Bu olayın örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz. Etkinliğimizin bir kolunun Dersim’de olması, Gülistan Doku şahsında kaybedilen kadınların akıbetini sormaya yönelik bir çağrıdır.”

“Gülistan Doku bulunana kadar akıbetini sormaya devam edeceğiz” diyen Yeşil, şiddete, cinayete, sömürüye ve hak gaspına karşı alanlarda olacaklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Çoklu baro' teklifi Meclis'te kabul edilerek yasalaştı
Sonraki Haber
Çoklu baro yasası halkı dışlıyor – Tennur Koyuncuoğlu