Ana SayfaGüncelHDP’nin ‘Demokrasi Buluşmaları’ takvimi belli oldu

HDP’nin ‘Demokrasi Buluşmaları’ takvimi belli oldu

HABER MERKEZİ – “Demokrasi Buluşmaları”nın startını veren HDP’nin Temmuz ayında gerçekleştireceği buluşmaların takvimi belirlendi.

HDP’nin ‘Demokratik Mücadele Programı’ kapsamında başlattığı “Demokrasi Buluşmaları”nın takvimi belirlendi.

Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya gerçekleştirilen ‘Demokrasi Yürüyüşü’ ile başlayan programın ikinci ayağı olan buluşmalarda, birçok kesimle bir araya gelinecek.

Salı günü Meclis’te startının verildiği “Demokrasi Buluşmaları” kapsamında, ilk olarak “çoklu baro” teklifine karşı savunmanın temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek.

Mezopotamya Ajansı’ndan Berivan Altan’ın haberine göre HDP’nin “Demokrasi Buluşmaları” şöyle devam edecek:

  • 14 Temmuz’da Diyarbakır Cezaevi ve Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi önünde “Hep Birlikte Hukuk ve İnsan Hakları İçin Buluşuyoruz” şiarıyla açıklama yapılacak. Program kapsamında insan hakları mücadelesinde sembolik yer kapsayan her iki cezaevi önünde yapılacak açıklamaya, insan hakları savunucuları ve cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü yakınları katılacak, cezaevlerinin mevcut sorunları, infaz rejimindeki adaletsizlikler, hasta tutuklular ve ölüm orucundaki avukatların durumuna dikkat çekilecek.
  • Buluşmaların bir diğer önemli noktası ise tarım işçisi emekçiler olacak. Bu kapsamda Urfa’da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. “Mevsimlik Tarım İşçileriyle Emek Buluşması” gerçekleştirecek olan HDP, bu kapsamda emek örgütleriyle temas halinde olmayı amaçlıyor.
  • 17 Temmuz’da Türkiye’nin sürdürdüğü sınır ötesi operasyonlara karşı “barış” talebini dillendirmek için Diyarbakır’da bir buluşma sağlanacak.
  • İstanbul’da, 17 Temmuz’da “Kıdem Tazminatı ve İşsizlik” şiarıyla buluşma gerçekleştirilecek.
  • “Halkların Özgürlüğü ve İnançları için Buluşuyoruz” temasıyla Hatay’da 18 Temmuz’da bir buluşma gerçekleştirilecek, çeşitli dini grupların temsilcileriyle bir araya gelincek.
  • Suruç Katliamı’nın yıldönümü olan 20 Temmuz’da, İstanbul’da Suruç aileleriyle birlikte oturma eylemi gerçekleştirilecek.
  • 20 Temmuz’da ayrıca HDP, KHK ile ihraç edilen emekçilerle bir araya gelecek. Bu kapsamda “Demokrasi ve Adalet Buluşması” gerçekleştirecek olan HDP, tüm illerden KHK ile ihraç edilenlerin katılımıyla Ankara’da buluşacak.
  • HDP, 21 Temmuz’da İstanbul’da “Aydınlar Buluşması” gerçekleştirecek. Akademisyen, yazar ve sanatçılarla da bir araya gelecek olan HDP, önümüzdeki süreç için görüş ve önerileri dinleyecek.
  • HDP, 22 Temmuz’da İstanbul’da gençlerle bir araya gelecek.
  • Tartışmalı Kanal İstanbul projesine karşıda İstanbul’da geniş katılımlı bir ‘ekoloji buluşması’ gerçekleştirilecek.
  • Demokrasi buluşmalarının son durağı ise 26 Temmuz’da İzmir olacak. Birçok sivil toplum örgütü, sendika, siyasi parti ve demokratik kitle hareketleriyle görüşmeler gerçekleştirecek olan HDP, “Hep Birlikte Demokrasi İçin Buluşuyoruz” temasıyla açık hava toplantısı düzenleyecek ve ‘Demokrasi Kürsüsü’ kuracak.

Ağustos ayında da eylem, etkinlik ve buluşmalarını sürdürecek olan HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek mitinglere güçlü bir katılımı hedefliyor.




Önceki Haber
George Floyd’un son sözleri yayımlandı
Sonraki Haber
Sakarya'da yine patlama: Üç asker öldü, 12 yaralı var