Ana SayfaGüncelHDP’nin İstanbul’daki “Demokrasi Buluşmaları”nın programı belli oldu

HDP’nin İstanbul’daki “Demokrasi Buluşmaları”nın programı belli oldu

HABER MERKEZİ – “Demokrasi Buluşmaları”nın startını veren HDP’nin İstanbul’daki programı belli oldu. Program kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katılımı ile halkla buluşma etkinliği de gerçekleştirilecek.

HDP’nin ‘Demokratik Mücadele Programı’ kapsamında başlattığı ‘Demokrasi Buluşmaları’nın İstanbul programı belli oldu.

İl binasında düzenlenen toplantıya, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ferhat Encü, İl Eş Başkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı ile yöneticiler katıldı.

Açıklamanın Kürtçesini HDP MYK üyesi Ferhat Encü,  Türkçesini de HDP Milletvekili Musa Piroğlu okudu.

Açıklamada özetle şunlar ifade edildi:

“İktidar, kalıcı olmak için bir savaş süreci yürütüyor. Bütün komşularıyla savaşarak bunu yapıyor. İktidar halklara karşı bir savaş siyasetini, aynı zamanda yandaşlarını beslediği bir süreç olarak işliyor.
“Sakarya’da patlama oldu, onlarca işçi öldü. Bunların iktidarları boyunca 26 binden fazla işçi yaşamını yetirdi. Bunlar olurken yandaşları ne yapıyor. Biri jakuzide para yiyor, diğeri eti para ile yiyor. Halklar sefalet içinde yaşamını yitirirken, bunlar lüks içinde yaşamını sürdürüyor.
“İktidarın bu kalıcı olma siyasetini Kürt halkı üzerinden kristalize etti. İktidar biliyor ki HDP ve tabanı bu ülkede demokrasi mücadelesinin kilit taşıdır. HDP üzerindeki saldırı ülkedeki tüm halklara, doğaya dönüktür.
“Bu nedenle bütün demokrasi güçlerini ve iktidarın politikalarından zarar gören herkesi bizlerle buluşmaya ve destek vermeye ve öznesi olmaya çağırıyoruz. HDP gücünü sokaktan alır. Gerçek anlamda demokrasiyi savunan herkesi sesimize ses vermeye çağırıyoruz.”

İstanbul Programı

“Demokrasi Buluşmaları”nın İstanbul programı ise şöyle:

  • 17 Temmuz saat 19.00’da  “Hep Birlikte Savaşa Ve Yoksulluğa Hayır Buluşması” şiarıyla Saraçhane Parkı’nda halkla ve demokrasi güçleriyle bir araya gelecek.
  • “Hep Birlikte Adalet İçin Buluşma” şiarıyla 20 Temmuz saat 18.00’da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ın katılımıyla, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler için partinin Kadıköy İlçe binası önünde anma etkinliği düzenlenecek.
  • “Hep Birlikte Gençlik Buluşmaları” şiarıyla 22 Temmuz saat 17.00’da HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katılımı ile Şişli Maçka parkında buluşma gerçekleştirilecek.
  • Partinin “Hep Birlikte Ekolojik Bir Yaşam İçin Buluşma” şiarıyla yapacağı son buluşma ise 24 Temmuz saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Atakent Tören Alanı’nda yapılacak buluşmada, ekoloji hareketleriyle bir araya gelinecek.



Önceki Haber
Adalet Ağaoğlu uğurlandı
Sonraki Haber
Mardin'de elektrik kesintisine karşı yol kapatma eylemi