Ana SayfaÇalışma YaşamıHendek’teki fabrika patlaması: Can kaybı altıya yükseldi, bir kişi hala kayıp

Hendek’teki fabrika patlaması: Can kaybı altıya yükseldi, bir kişi hala kayıp

HABER MERKEZİ – Sakarya Valisi Kaldırım, Hendek ilçesindeki bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu kayıp olan üç kişiden ikisinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Böylece hayatını kaybeden işçilerin sayısı altıya yükseldi. Patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ise dört kişi gözaltına alındı.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında önceki gün meydana gelen patalamada can kaybı sayısı altıya yükseldi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın açıklamasına göre kayıp olan üç kişiden ikisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kaldırım, kayıp bir kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Hendek’teki patlamada hayatını kaybeden 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Kayıp 1 kişiye henüz ulaşılamadı” açıklamasında bulundu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Koca, “Yaralanan 126 kişiden 121’i taburcu oldu. 5 kişinin tedavisi 1’i Sakarya’da yoğun bakımda, diğeri İstanbul Kartal Şehir Hastanesi Yanık Merkezi’nde olmak üzere devam ediyor” diye ekledi.

Üç kişi gözaltında

Öte yandan patlamanın ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında fabrika sorumlu müdürü ile iki ustabaşı hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan söz konusu üç kişinin, Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldüğü bildirildi.

Soruşturma kapsamında iş güvenliği uzmanı bir kişinin de gözaltına alındığı açıklanırken, gözaltında tutulanların sayısı dörde yükseldi.

Bu arada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, patlamanın yaşandığı bölgede iki iş müfettişi ile teftiş başkan yardımcısının incelemelerinin devam ettiğini belirtti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Selçuk, “Ayrıca psikososyal destek ekiplerimiz patlamadan etkilenen vatandaşlarımız ve ailelerinin yanında” ifadelerini kullandı.

Ne oldu?

3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında, büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çıkan yangın, hem havadan hem de karadan müdahaleyle uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı ev ve binalarda hasar meydana geldi.

Kentin birçok noktasından duyulan patlama sonucunda fabrikada bulunan en az altı kişi hayatını kaybetti, 120’yi aşkın kişi yaralandı.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) aktardığı bilgilere göre patlamanın gerçekleştiği fabrikada 2007 yılından bu yana çeşitli yıllarda pek çok kez benzer patlamalar gerçekleşti, hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler oldu ancak fabrika isim değişiklikleri ile faaliyetine devam etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Mart ayında burayla ilgili bir denetim gerçekleştirildi. Bütün bu patlayıcı yanıcı maddelerin üretimini yapan yerlerle ilgili denetim sıklıkla devam etmektedir” diye konuştu.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlamanın yaşandığı fabrikanın deposunda 110 ton patlayıcı ve havai fişek olduğunu açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Charlize Theron’lu “Ölümsüzlük”ten fragman
Sonraki Haber
Canlı Blog | Günlük küresel vaka sayılarında rekor artış yaşanıyor