Ana SayfaEkolojiHeybeliada’da orman yangını

Heybeliada’da orman yangını

HABER MERKEZİ – Heybeliada’da orman yangını çıktı. Karadan ve havadan müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Bakan Pakdemirli, yangınla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul’un güneyindeki Prens Adaları’nın ikinci en büyük adası olan Heybeliada’nın iki farklı noktasında orman yangını çıktı.

Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Heybeliada’daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi” açıklamasında bulundu.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin” çağrısında bulundu.

Yangını söndürmek için çalışmalar sürerken, İstanbul Valiliği, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını bildirdi:

“Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir.
“Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.”

Bakan Pakdemirli, yangınla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yangın kontrol altına alındı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise yangının saat 19.45’te kontrol altına alındığını açıkladı.

Bölgedeki soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Öte yandan yangın nedeniyle Heybeliada’da deniz seferleri de iptal edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erbaş'tan Ayasofya'daki ikona ve fresklere ilişkin açıklama
Sonraki Haber
Covid-19 salgınında vaka sayısı 13 milyona yaklaşıyor