Ana SayfaToplumsal CinsiyetİBB’de ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü’ kurulması teklifi reddedildi

İBB’de ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü’ kurulması teklifi reddedildi

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde ‘Toplumsal Cinsiyet Şube Müdürlüğü’ kurulması teklifi, AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Temmuz ayı üçüncü birleşimi Covid -19 tedbirleri kapsamında Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezi’nde yapıldı.

Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında toplanan mecliste, komisyon raporları gündeme geldi.

Gündemin 64. maddesinde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü’, ‘Sosyal Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ ve ‘Çocuk ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ yeni birimlerin kurulması taleplerine karşı, ‘Hukuk Komisyonu’, ‘Sosyal Hizmetler’, ‘Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Komisyonu’ ile ‘Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu’nun müşterek raporu ele alındı.

“İstanbul Sözleşmesi’nin gereği”

Komisyon raporu sonrası söz alan CHP’li meclis üyesi Filiz Öztürk Çelik, toplumsal cinsiyet konusunun sadece kadın ve aile olarak tartışılmasını çok yanlış bulduğunu belirterek, toplumsal cinsiyet kavramının İstanbul Sözleşmesi’nin bir gereği olduğunu vurguladı.

AKP’li Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili müdürlük kurulmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Tekrar söz alan CHP’li Çelik “Muhammed Bey’in bir travma yaşadığı kesin. Çocukluğunda mı yaşadı gençliğinde mi yaşadı bilmiyorum. LGBTİ+ ve cinsel eğilimlerle ilgili” ifadelerini kullanması üzerine AKP’li meclis üyeleri masalara vurdu.

Bunun üzerine Çelik, “Kastımı aştıysam çok değerli Hukuk Komisyonu Başkanından özür diliyorum” diye konuştu.

AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla  ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü’, ‘Sosyal Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ ve ‘Çocuk ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün kurulması reddedildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mardin'de eylem ve etkinlikler 30 gün boyunca yasaklandı
Sonraki Haber
Covid-19 salgınında can kaybı 600 bine yaklaşıyor