Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİdil’de 12 yaşındaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar

İdil’de 12 yaşındaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar

HABER MERKEZİ – Şırnak İdil’de zihinsel engelli bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı belirtildi. Soruşturmaya gizlilik kararı getirildiği ifade edilirken, istismarla suçlanan erkeğin ise gözaltına dahi alınmadığı öne sürülüyor.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı bir köyde 12 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun, 20 Temmuz’da aynı köyden N.T. isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edildi.

Yeni Yaşam gazetesinin yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre vaka, çocuğun istismara maruz bırakıldığını ailesine anlatması ile ortaya çıktı.

Bunun üzerine ailenin Midyat’ta yaşayan akrabaları da köye geldi ve N.T. ile aralarında tartışma çıktı. İki aile arasında başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İdil Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler olaya müdahale etti.

Bunun ardından ise olay İdil Cumhuriyet Savcılığı’na taşındı.

Cinsel istismar iddiası üzerine çocuk Mardin Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi, ancak soruşturmaya gizlilik kararı getirildi.

Habere göre, gözaltına alınmadığı belirtilen N.T.’nin bürokratik ilişkilerini kullanarak Batman’da bir hastaneden ‘cinsel saldırıyı gerçekleştiremeyecek durumda olduğuna’ dair sağlık raporu aldığı öne sürülüyor.

Çocuğun ailesine de cinsel istismarla suçlanan erkeğin akrabaları tarafından şikayette bulunmamaları yönünde baskı yapılıyor.

“Kirli eller devrede”

Öte yandan yaşananlara dair Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Şırnak Şubesi’nden tepki geldi.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Kirli eller, kirli zihinler devrede” ifadeleri kullanan Eğitim Sen Şırnak Şubesi, devamla şunları kaydetti:

“Taciz, istismarın üstünü örtmeye çalışmayın. Kimse çocuklarımızın geleceğinden, beden ve ruh sağlığından daha önemli değildir.
“Soruyoruz iktidar, engelli bir çocuğun hakkını kendisinden olan birine kurban mı edecek! Yoksa çocuğuna sahip mi çıkacak? Tacizci ortalıkta görünmüyor gözaltı yok. Alelacele hastaneden alınan rapor ne anlama geliyor? Eğitim Bir Sen ilçe temsilcisinin babası nerede?”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP kurultayı: Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan
Sonraki Haber
Covid-19: Vaka sayıları artıyor, uzmanlardan 'ikinci dalga' uyarısı