Ana SayfaGüncelİkranur Tirsi’nin ön otopsi raporu açıklandı

İkranur Tirsi’nin ön otopsi raporu açıklandı

HABER MERKEZİ – Giresun Bulancak’ta yaşamını yitirmiş halde bulunan 7 yaşındaki İkranur Tirsi’nin ön otopsi raporunda travmatik bir bulguya rastlanılmadığı belirtildi. Bulunduğu derenin su seviyesinin çok düşük olması, üzerindeki elbiselerinde derede sürüklenme belirtisinin olmaması çocuğun ölümünü şüpheli kılarken, soruşturma sürüyor.

Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı İcili köyünde yaşayan ve 27 Haziran’da kaybolan 7 yaşındaki İkranur Tirsi, dün evin yakınındaki dere kenarında ölü olarak bulunmuştu.

İkranur’un cenazesi cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Giresun A. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Burada yapılan ön otopsi raporunda İkranur’un ölümünde ilk tespitlere göre travmatik bir bulguya rastlanılmadığı ifade edildi. İkranur’un ciğerlerinde su dolması sonucu yani boğularak öldüğü belirlendi.

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilen çocuğun cenazesi buradaki işlemlerin ardından ailesi tarafından İcilli köyüne götürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Giresun Valiliği, İkranur’un cenazesinin kaybolduğu yerden yaklaşık 7-8 kilometre uzaklıktaki derede bulunduğu kaydedildi.

Valilik, çocuğun ölümüne ilişkin tahkikat başlatıldığını belirtti.

İHA’nın haberine göre yetkililer, çocuğun cesedinin durumundan dolayı kaybolduğu ilk gün öldüğü ve küçük kızın boğulduğu deredeki su seviyesinin çok düşük olması, üzerindeki elbiselerinde de suda sürüklenme izlerinin olmaması nedeniyle İkranur’un derede birileri tarafından boğulduğu şüphesi üzerinde duruyor.

Çocuğun ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor.




Önceki Haber
Açık tütün ürünlerinin satışına 6 yıla kadar hapis cezası
Sonraki Haber
Turgut Öker’e "Cumhurbaşkanına hakaret"ten bir ceza daha