Ana SayfaGüncelİstanbul, İzmir ve Kars belediyeleri duyurdu: Havai fişek kullanmayacağız

İstanbul, İzmir ve Kars belediyeleri duyurdu: Havai fişek kullanmayacağız

HABER MERKEZİ – Sakarya’da can kayıplarına yol açan havai fişek patlamalarının ardından İstanbul, Kars ve İzmir belediyeleri, artık kutlamalarda havai fişek kullanmayacaklarını duyurdu.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki 3 Temmuz’da Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında yedi kişinin hayatını kaybettiği patlamanın ardından, bugün de (9 Temmuz) fabrikadaki atıkları taşıyan araçta yaşanan patlama sonucu üç asker yaşamını yitirmişti.

Söz konusu can kayıplarına yol açan havai fişek patlamalarının ardından İstanbul, Kars ve İzmir belediyeleri artık kutlamalarda havai fişek kullanmayacaklarını duyurdu.

https://twitter.com/ibbhaberleri/status/1281284232778788865

Ne oldu?

3 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alan üzerine kurulu havai fişek fabrikasında, büyük bir patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından çıkan yangın, hem havadan hem de karadan müdahaleyle uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alındı. Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı ev ve binalarda hasar meydana geldi.

Kentin birçok noktasından duyulan patlama sonucunda fabrikada bulunan yedi işçi hayatını kaybetti, 120’yi aşkın kişi de yaralandı.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Sebahattin Tepeçınar, Havva Çelik, Halis Yılmaz, Muhammet Çanakçı, Muhammet Aygün, Erhan Ateş ve Ramazan Kor.

Patlamanın ardından başlatılan soruşturmada fabrikanın sahiplerinden Ali Rıza Ergenç Coşkun adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu Yaşar Coşkun ile birlikte üç kişi tutuklandı.

Ankara Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarı’nda, patlamanın ardından alınan numuneler üzerinde yapılan kimyasal analizlerde, patlayıcı ve sabotaj izine rastlanılmadığı belirtildi.

Söz konusu yaşanan patlamanın ardından bugün de (9 Temmuz) havai fişek fabrikasındaki patlamamış malzemeleri taşıyan kamyonda patlama meydana geldi. Patlamada üç asker yaşamını yitirdi, kamyonun şoförü ve 11 asker de yaralandı.

Söz konusu yaşanan bu iki patlamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fabrikanın çalışma ve imar izninin iptal edileceğini söyledi.

İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) aktardığı bilgilere göre patlamanın gerçekleştiği fabrikada 2007 yılından bu yana çeşitli yıllarda pek çok kez benzer patlamalar gerçekleşti, hayatını kaybeden ve yaralanan işçiler oldu ancak fabrika isim değişiklikleri ile faaliyetine devam etti.


Sakarya’da yine patlama: Üç asker öldü, 12 yaralı var

Soylu: Sakarya’daki havai fişek fabrikasının çalışma ve imar izni iptal edilecek




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu: 'Çoklu baro' düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz
Sonraki Haber
Dink Cinayeti Davası: MİT görevlilerinin dinlenmesi talebi yine reddedildi