Ana SayfaEkolojiİstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Trakya’daki iki baraj kurudu

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Trakya’daki iki baraj kurudu

HABER MERKEZİ – Kırklareli’nin Vize ilçesinde, İstanbul’un su ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Kazandere ile Pabuçdere barajları kurudu.

Trakya’daki Istranca Dağları’ndan İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlardan Kırklareli’nin Vize ilçesindeki Kazandere ile Pabuçdere barajları, aşırı kuraklık nedeniyle kurudu.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) resmi internet sitesinde 10 Nisan 2020 tarihinde, Kazandere Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 36,65, Pabuçdere’de yüzde 23.47 iken bugün Kazandere’de yüzde 8,54’e, Pabuçdere’de yüzde 2,46’ya düştü.

Pabuçdere Barajı tamamen kururken, baraja konulan “Can güvenliği bakımından göle girmek tehlikelidir” yazısı da toprak üzerinde kaldı.

DHA’ya konuşan Aksicim Köyü Muhtarı Suat Aydın, Kazandere Barajı’nın ikinci kez bu şekilde kuruduğunu söyledi, sebebinin ise bölgenin yeterli yağış almamasından kaynaklandığını belirtti.

Aydın, “Bütün kış kar yağmadı, yağışlar olmadı. Nisan, Mayıs, Haziran aylarında da bölge sert yağmurlar yağmasıyla biraz doldu burası, fakat İstanbul’un içme suyu ihtiyacı olduğundan, vatandaşlar mağdur kalmasın diye buradan hemen su pompalanıyor İstanbul’a. Şimdi de gördüğünüz gibi hiç su kalmadı” diye konuştu.

Su olması gereken bölgede bugün hayvanların otladığını söyleyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barajın özelliği 1996 yılında sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın o dönem belediye başkanı iken yapılmış olması. Eski Su İşleri ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu o dönem İSKİ Genel Müdürü’ydü. İstanbul’un içme suyu olarak yapıldı. Kurak havalar olduğundan dolayı yağış olmadığı için gördüğünüz gibi havza şu an susuz vaziyette.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Küçük Saray’ı 'koruyan' betonda çökme
Sonraki Haber
RTÜK’ün Tele1’e verdiği ceza için mahkemeden ‘yürütmeyi durdurma’ kararı