Ana SayfaGüncelİstifa sonrası: TTK Başkanlığı’na Prof. Dr. Birol Çetin atandı

İstifa sonrası: TTK Başkanlığı’na Prof. Dr. Birol Çetin atandı

HABER MERKEZİ – Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın istifasının ardından yerine Prof. Dr. Birol Çetin getirildi.

Prof. Dr. Ahmet Yaramış, dün Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifanın ardından Yaramış’ın yerine Prof. Dr. Birol Çetin atandı.

Atama kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Ne olmuştu?

Yaramış, Afyon’da 14 Temmuz’da ’15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşmada, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” demişti.

Yaptığı açıklama nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Yaramış, sonrasında ise “Cumhurbaşkanımız isterse istifa ederim” demişti.

“Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum. Boşluk anımda yanlış bir cümle kurdum. Herkesten özür diliyorum. Herkesin beni anlamasını diliyorum. Kendilerini üzmüşsem o üzdüğüm insanlardan da özür diliyorum. Sosyal medyada bizim ne düşündüğümüze bakılmadan bir anda akıllarına geleni söylüyorlar. Tepkileri görünce çok üzüldüm.”

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, “Şu anda bununla ilgili bir değerlendirme yok ama yani Başkan Beyin bu değerlendirmeyi yapıp kendisinin bir muhasebe yapmasında fayda var. Lehte ya da aleyhte bir şey diyemem. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımızın bir kanaati olursa kendisine iletir” açıklamasında bulunmuştu.

Türk Tarih Kurumu’nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “14 Temmuz 2020 tarihinde ’15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etmiştir” denilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zonguldak’ta TTK'ye ait madende iş cinayeti
Sonraki Haber
Tüketici güven endeksinde düşüş