Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlar, İstanbul’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü işgal etti

Kadınlar, İstanbul’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü işgal etti

HABER MERKEZİ – Hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabileceğine yönelik açıklamaları ve erkek şiddetine karşı İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü işgal ederek pankart asan Kırkyama Kadın Dayanışması ve FeminAmfi’li kadınlar gözaltına alındı.

Kırkyama Kadın Dayanışması ve FeminAmfi’li kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, kadınlara yaşam iş ve gelir güvencesi sağlansın” talebiyle, Taksim’deki İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nü işgal ederek eylem yaptı.

Binaya “Artık yeter! Kadınlar yaşam güvencesi istiyor” pankartı asan kadınlar, sık sık “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Gülistan Doku isyanımızdır” sloganları attı.

Burada konuşan kadınlar, ‘sesimizi kısamayacaksınız’ dedi.

“Son günlerde artan kadına yönelik şiddet karşısında hiçbir önlem almayan, kadınlara iş ve gelir güvencesi sağlamayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına taleplerimizi iletmemiz engelleniyor! Kadınların sesini kısamayacaksınız!
Erkek-devlet şiddetinin ve kadına ve LGBTİ+’lara yönelik erkek egemen politikaları ve hedef göstermeleri giderek artıyor. Neredeyse her gün bir kadın hayatını kaybediyor. Bu dönemde AKP iktidarının kadın düşmanı söylemlerini meşrulaştırmaya yönelik politikalar üreten bu kurumları ve politikaları kabul etmiyoruz.”

Binaya giren polisler tarafından gözaltına alınan yedi kadın, Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


Hak savunucusu kadınlardan ‘İstanbul Sözleşmesi’ uyarısı

AKP’li Kurtulmuş: İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılabilir




Önceki Haber
Türk-İş: Kıdem tazminatına dokunulursa genel greve gideriz
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan MÜSİAD'a 'yemek' tepkisi: Sizin yediğiniz insan eti