Ana SayfaGüncelKalın’dan ‘hilafet’ tartışmalarına yanıt: Suni bir gündem

Kalın’dan ‘hilafet’ tartışmalarına yanıt: Suni bir gündem

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘Gerçek Hayat’ dergisinin ‘hilafet’ çağrısı yapması üzerine başlayan tartışmalara ilişkin, “Rejim tartışması çıkarmak suni bir gündemdir” yorumunda bulundu.

Albayrak Medya Grubu’na ait ‘Gerçek Hayat’ isimli dergi 27 Temmuz tarihli sayısında ‘hilafet’ çağrısı yaptı.

Derginin kapağında, “Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın” sözlerine yer verildi.

Bu tepki çeken paylaşım üzerine başlayan tartışmalara dair Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında değerlendirmelerde bulundu.

Kalın, “Burası üzerinden bir rejim tartışması başlatmak suni bir gündemdir. Türkiye’nin böyle bir gündemi yok. Bizim amacımız halkın demokratik iradesine dayalı tam bağımsız, 2023’te Türkiye’yi olması gereken yere getirmek olmalıdır. ‘Atatürk’e dil uzatıldı’ demek, ‘Hilafete gidelim’ demek, bu başarıyı gölgelemek olur. Hayırlı bir iş yapıldı, bizi buluşturan bir sembol olsun Ayasofya” diye konuştu.

Sosyal medya düzenlemesi

Tartışılan diğer bir gündem maddesi olan ‘sosyal medya düzenlemesi’ne de değinen Kalın, bunun ‘sansür’ anlamına gelmediğini ileri sürdü.

“Sosyal medya düzenlemesi değil. Böyle algılayanlar var, saygı duyuyorum. Temel mesele şu; sosyal medya mecraları siyasi kuruluşlardır. Reel hayatta olduğu gibi bunlar da bir hizmet sunuyorlar. Sosyal medya kullanıcılarının görüşlerini özgür bir biçimde ifade etmelerinin önünde hiçbir engel yok. Şu anda da yok, düzenleme yapılınca da olmayacak. Gerçek hayatta suç olan dijital hayatta da suçtur. Hakaretin kriteri ne olacak? Doğru bir tartışma. Bunu hep birlikte oluşturacağız. Ne hakarettir ne değildir.”



Önceki Haber
Cizre'de sportif faaliyetler ikinci bir emre kadar yasaklandı
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu söz verdi: Kürt sorununu çözeceğiz