Ana SayfaEkolojiKanal İstanbul güzergahında 63’ü etkin 267 heyelan alanı var

Kanal İstanbul güzergahında 63’ü etkin 267 heyelan alanı var

HABER MERKEZİ – İBB, İstanbul’un taşıdığı heyelan riskini saha çalışması yaparak ilçe ilçe analiz etti. Kanal İstanbul güzergahında 63’ü etkin 267 heyelan alanı tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Deprem Seferberlik Eylem Planı’ doğrultusunda, ‘Yapı Tespit Taramaları’ çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda farklı nedenlerin tetikleyebildiği heyelanları da inceleyen İBB, araştırmalarda olay sayısı bakımından en fazla ölümcül heyelanın yaşandığı şehir olan İstanbul’da, kentin dayanıklı yapılara kavuşması için 39 ilçede saha çalışması yaptı.

Bulgular, heyelan varlığı ve sonrasında izlenecek yollar hususunda bilincin oluşması için “İstanbul İli Heyelan Bilgi Envanteri Projesi” ile açıklandı.

Önceki yıllarda yapılan 724 kilometrekareye, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibariyle 4.621 kilometrelik saha araştırmalarının eklendiğinin belirtildiği çalışmada, jeofizik ve jeodezi gibi yersel veriler değerlendirildi.

İstanbul sınırları içerisinde 1.094 heyelan alanının tespit edildiği raporda, bu heyelanlı alanların 357 adedinin, etkin (aktif) heyelanlar sınıfında yer aldığı görüldü.

267 heyelan alanı tespit edildi

Kanal İstanbul projesinin geçtiği ilçeleri de kapsayan analizlerde, heyelan riski taşıyan çok sayıda alan saptandı.

Projenin güzergahında bulunan Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde 267 heyelan alanı tespit edildi.

Söz konusu heyelanların çoğunluğunun, kanal güzergâhındaki yamaçlarda geliştiği, 63 adedinin de etkin heyelanlar oldukları belirlendi.

Çalışmada, İstanbul il alanının heyelanlı alan sayıları açısından sıralaması da oluşturuldu.

Sıralamada Silivri 120, Büyükçekmece 116 alan ve Beykoz da 104 alan ile ilk üçte yer aldı.

Bu heyelanlar, etkin heyelanlar açısından irdelendiğinde ise Şile’de 74, Silivri’de 61 ve Beykoz’da da 49 alanın bulunduğu gözlemlendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
100 TBB delegesinden Feyzioğlu'na karşı 'olağanüstü genel kurul' çağrısı
Sonraki Haber
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk operasyonu