Ana SayfaGüncel‘Kardeş Aile Kampanyası’ soruşturmasında dört HDP’liye tutuklama

‘Kardeş Aile Kampanyası’ soruşturmasında dört HDP’liye tutuklama

HABER MERKEZİ – “Kardeş Aile Kampanyası” soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında HDP Maraş Pazarcık İlçe Eşbaşkanı’nın da aralarına olduğu dört HDP’li “örgüte finansal destek sağlamak” iddiasıyla ile tutuklandı.

HDP, Mart ayında Covid-19 salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla “Kardeş Aile Kampanyası” başlatmıştı.

Kampanya kapsamında, ekonomik açıdan zor durumda bulunan, ihtiyaç duyan, salgın sebebiyle işsiz kalmış, salgın tehdidine rağmen çalışmak zorunda olan aileler önceleneceği ifade edilmişti.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 30 Haziran’da Pazarcık İlçe Eşbaşkanı Naci Kızıler, önceki dönem eşbaşkanı Murat Güvenç, parti yöneticileri İbrahim Ganidağlı ve Mesut Gözlügöl, kampanya yürütmekten gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan dört kişi emniyetteki işlemlerinin ardından “örgüte finansal destek sağlamak” iddiası ile Pazarcık Adliyesi’ne sevk edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre savcılığa ifade veren dört isme, “Kardeş Aile Kampanyası” kapsamında, Avrupa’da faaliyet yürüten Maraş Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu (MARDEF) tarafından kampanyaya destek vermek amacı ile gönderilen yaklaşık bin 500 euro soruldu.

Yine kampanya kapsamında yürütülen çalışmalar ve telefon tapeleri de soruldu.

İfade veren dört isim söz konusu suçlamaları reddederek, yürüttükleri çalışmanın yasal olduğunu, yardımda bulunan MARDEF’in her hangi bir örgüte bağlı olmadığını belirtti.

Avukatlar da HDP’nin yasal bir parti olduğunu, yayınladığı genelgeler ile resmi bir yardım kampanyası yürüttüğünü belirterek, suçlamaların hukuki değerinin olmadığını ifade etti.

Tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen dört HDP’li de tutuklandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Savcı Kiraz'ın öldürülmesi davasında verilen cezalar onandı, Mustafa Koçak'ın cezası 'ölüm' nedeniyle bozuldu
Sonraki Haber
Kışanak ve Tuncel’e altıncı duruşmada da tahliye yok