Ana SayfaGüncelKendisini sosyal medyadan takip ettiği için işten atılan gence Demirtaş’tan mesaj

Kendisini sosyal medyadan takip ettiği için işten atılan gence Demirtaş’tan mesaj

HABER MERKEZİ – İstanbul’da özel bir şirkette satış danışmanı olarak işe başlayan Ercan Saldanli, aynı gün sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş’ı takip ediyor oluşu gerekçe yapılarak işten çıkarıldı. Demirtaş da bunun üzerine Saldanli’ya “artık ben de seni takip ediyorum” diyerek destek mesajı gönderip, iş bulmasına yardımcı olacağını söyledi.

İstanbul’da özel bir şirkette satış danışmanı olarak işe başlayan Ercan Saldanli, öğlene kadar çalıştıktan sonra aynı gün işten çıkarıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre işten çıkarılma nedenini soran Saldanli, “yetkili yok” cevabıyla karşılaştı.

Bunun üzerine yetkilinin telefon numarasını alarak, neden işten çıkarıldığını soran Saldanli, “Ercan bey, sosyal medya hesaplarınıza baktığımızda savunduğunuz kişilerle ilgi şu anda bir yasal süreç işlemektedir. Bu sebeple şu anki devlet politikalarına ya da devletin yargılamada olduğu bir konuda bu kadar afişe sosyal medyanız uygunsuz görüldü” yanıtını aldı.

Yetkilinin mesajının devamında, “İnşallah başka bir zaman diliminde birlikte çalışmak nasip olur. Olur da koşullar değişirse, tekrardan sizinle çalışmak isteriz” dediğini de aktaran Saldanli, sosyal medyaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı takip ettiğini ve bu nedenle işten çıkarıldığını söyledi.

Yaşadığı durumu, “Bu ülkede Kürt olmanın dezavantajları ya da Kürt olmaktan kaynaklı çalışamamanın özeti bu” sözleriyle ifade eden Saldanli, “Türkiye’deki faşizm düzenin değişmesi ya da bir gün Demirtaş’ın iktidara gelmesi durumunda orada çalışma durumum var” diye konuştu.

Benzer uygulamaların Nazi Almanya’sında yaşandığını sözlerine ekleyen Saldanli, toplumun büyük bir kesiminin tek tip yaşamı dayattığını ifade etti.

Demirtaş’tan destek mesajı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, avukatlarının konu hakkında kendisine yaptığı bilgilendirme doğrultusunda Saldanli’ya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

“Artık ben de seni takip ediyorum” diyen Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evrensel'e bir kez daha ilan kesme cezası
Sonraki Haber
Alkollü içki ve sigaraya zam