Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Kıdem tazminatını kaldırmaya yönelik her girişim, direnişle karşılanacak”

“Kıdem tazminatını kaldırmaya yönelik her girişim, direnişle karşılanacak”

HABER MERKEZİ – Kıdem tazminatının ‘kırmızı çizgileri’ olduğunu belirten Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “İşçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direnişle karşılanacaktır” dedi.

DİSK’e bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube üyeleri, yeniden gündeme gelen kıdem tazminatlarının fona devredilmesi tartışmalarına ilişkin Kadıköy Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve partinin Emekten Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse’nin destek verdiği açıklamaya, çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, işçi sınıfının kazanılmış en köklü hakkı olan kıdem tazminatının ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlerin hız kazandığını hatırlattı, sermaye ve iktidarın işçi sınıfının “sinir uçları” ile oynadığını söyledi.

Arıkan, iktidarın kıdem tazminatını “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi” adı altında fona aktararak, esnek ve güvencesiz çalıştırmayı yaygınlaştırıp, yok etmeyi istediklerini işaret etti.

“Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direnişle karşılanacaktır” diyen Arıkan, “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir, ‘Kırmızı çizgi’ geçilmesi mümkün olmayan bölge anlamına gelmektedir ve işçi sınıfı kıdem tazminatına o ya da bu biçimde dokunulmasına izin vermeyecektir” diye konuştu.

Arıkan, tüm işçi sınıfı ile sendikaların kıdem tazminatına karşı birlik olup dayanışmayı büyütmesi çağrısında bulunarak, işçiler olarak haklarına karşı alanlarda mücadele edeceklerini yineledi.

Şube başkanı Arıkan, haklarına yönelik saldırıların devam etmesi halinde ise Ankara’ya yürüyeceklerini sözlerine ekledi.


Kıdem tazminatı tartışmaları: Türk-İş ve DİSK eylem sürecini başlattı


MA



Önceki Haber
HDP'li vekiller: 'Çoklu baro' teklifi yürütmenin savunmaya darbesidir
Sonraki Haber
Boşandığı kadını yaralayan Ufuk Sakın 2 ay sonra tahliye edildi