Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: ‘Çoklu baro’ düzenlemesini AYM’ye götüreceğiz

Kılıçdaroğlu: ‘Çoklu baro’ düzenlemesini AYM’ye götüreceğiz

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘çoklu baro düzenlemesinin devletin üniter yapısına ihanet olduğunu’ belirterek, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mogan Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, TBMM’de görüşülmesine başlanan ‘çoklu baro’ düzenlemesinin ilişkin Resmi Gazete’de yayımlandığı gün Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi ve ekledi:

“Bu çoklu baro, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısına ihanettir. Üniter yapının kalbine sokulan bir hançerdir. Dolayısıyla buna izin verenler, bunu yasalaştıranlar, bunun yasalaşması için el kaldıranların tarihsel sorumluluğu vardır.”

Lozan’da da ‘çoklu baro’ istendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi bunun aynısını yapıyorlar. Dün de zaten iktidardaki partinin grup başkanvekili, ‘terör örgütleri baro kurarlar’, ‘kurabilirler’ diyor. Ne demek kurabilirler? Ne demek yani. Bunu da itiraf ediyorlar, ‘evet bunlar olabilir’ diyorlar” diye konuştu.

Bu anlayışla bir devletin yönetilemeyeceğini, devletin bu anlayışla yönetildiğinde beka sorununun ortaya çıkabileceğini ve dolayısıyla toplumun kutuplaştırılması, ayrıştırılması ile toplumun bölünmesinin Türkiye’nin geleceği açısından büyük bir risk olduğunu söyleyen Kılıçdardoğlu, sözlerini şöyle noktalandırdı:

“Her yerde ifade ettim, bir ilde iki vali olursa orda sorun olur. Bir ilçede iki kaymakam olursa, orada sorun olur. Üniter yapının güvenliği açısından çoklu baro uygulamasından vazgeçilmeli. Vicdanı olan herkesin, bu yasanın oylaması sırasında el kaldırmaması, bunu reddetmesi lazım.”

Teklifin ilk iki maddesi kabul edildi, baro başkanları ‘savunma nöbeti’nde


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu: Sakarya'daki havai fişek fabrikasının çalışma ve imar izni iptal edilecek
Sonraki Haber
İstanbul, İzmir ve Kars belediyeleri duyurdu: Havai fişek kullanmayacağız